5de40d0abab7b

Tournytt

HIO av Florén – belönades med 10 000 kronor

Oscar Florén slog till med en hole-in-one andra dagen av Fjällbacka Open – och fick 10 000 kronor i bonuspris.

Text: Bo Steffensen • 2018-05-18 Uppdaterad 2019-12-12

34-årige göteborgaren Oscar Florén, som spelar för Öijared, har, bland annat, en andraplats på Europatouren (Turkish Airlines 2010) och tre spelade British Open i bagen.
Han satsar nu för att ta sig tillbaka till den nivån.

På fredagen gjorde Oscar Florén hole in one på Fjällbackas tredje hål. Ett par 3 på 121 meter.
– Jag slog en liten åtta, bara chippade den i motvinden. Den var riktigt bra i linje och så såg jag att det var enstuds för flaggan står lite över bunkervallen. När jag kom upp på greenen såg jag inte någon boll och jag visste att den inte var lång så då var jag rätt säker på att den var i säger han. Det här var min fjärde, den andra på tävling. Fast det är den första jag får betalt för och det var en rolig bonus, säger han.

Följ svenska proffstouren i SGT-bloggen

Det är 15 år sedan Oscar Florén gjorde hole in one senast. Den gången var det under KM på Öijared.DAGEN slutade ett under par, där ligger han också totalt efter två rundor. Därmed klarar han kvalgränsen och spelar även sista dagen av Fjällbacka Open på Swedish Golf Tour. Så det blir en natt till hos föräldrarna i Ljungskile några mil söder om Uddevalla.
– Jag bor ju i Göteborg men är uppväxt vid Lyckornas golfbana. Föräldrarna bor kvar där så den här veckan sover jag i rummet jag växte upp i, skrattar han.

2015 OPERERADE Oscar Florén båda handlederna, var “enhänt” i 15 månader och han har dessutom arbetat heltid vid sidan om golfen de senaste åren. När han spelade Challengetourtävlingen i Katrineholm förra året satt han på hotellet och jobbade på kvällarna.
– Jag fick en inbjudan dit tack vare Robert Karlsson. Jag jobbade på ett företag som bygger bostäder på oljeplattformar. Så jag satt och gjorde inköp och svarade på mail, även de morgnar när jag gick ut sent. Men nu jobbar jag inte där längre, nu spelar jag bara.

NU TÄNKER Oscar Florén ta sig tillbaka till Europatouren igen.
– Ja, det är målet nu när jag slutat jobba. Jag måste lägga heltid på golfen om jag ska kunna ta mig tillbaka. Jag hoppas få spela Katrineholm i år igen men annars är det hela året på Swedish Golf Tour och Nordiska ligan som gäller. Så målet i år får vara att bli topp fem på rankingen, eller vinna tre tävlingar, så man kommer upp på Challengetouren. Jag känner att det är rätt nära att vara riktigt bra, men sedan får vi se hur långt det räcker, säger Oscar Florén.


Text: Bo Steffensen • 2018-05-18
TournyttSwedish Golf Tour
Scroll to Top