Vogel kvalar in till PGA Tour – för femte (!) gången

De flesta golfproffsen vill alltid spela på söndagar. TJ Vogel vill nog helst att tävlingarna avgörs redan på måndagen...

Vogel kvalar in till PGA Tour – för femte (!) gången
TJ Vogel har lyckats kvala in till fem (!) PGA Tour-tävlingar via måndagskval. //Foto: Getty Images

TJ Vogel har kvalat in till fem PGA Tour-tävlingar via måndagskval i år.

Nu har det gått så långt att hans motståndare räknar med att han redan tagit en av de fyra åtråvärda platserna – och att resten av fältet spelar för de sista tre.

Men vad är måndagskval? Jo, på PGA Tour kvalar aspirerande proffsgolfare till varje PGA Tour-tävling genom ett kval. Ofta är det över 100 spelare med i kvalen och endast fyra spelare tar en plats i den stora tävlingen. Konkurrensen är stenhård och ofta krävs resultat i det låga 60-talet.

Vogel har en begränsad spelrätt på Web.com Tour.

Ändå har han nu lyckats ta sig in i fyra PGA Tour-tävlingar, senast den här veckan – då han deltar i AT&T Byron Nelson. I kvalet gick han runt på 66 slag och blev näst bäst i kvalet.
– Det gäller att gå ut och spela sin absolut bästa golf och det är inte helt enkelt att gå rakt ut och skjuta 6-7 under par. Jag har haft tur nog att spela riktigt bra i kvalen. Min putter har varit stekhet och det är viktigt för en riktigt låg score, säger Vogel till Golf Channel.

På de fyra tidigare starterna amerikanen haft på PGA Tour har han klarat cutten vid två tillfällen. På Quail Hollow slutade han delad 59. I Valspar Championship blev det en delad 16:e plats.

Målet är en plats i Web.com Tour-finalen – där de bästa spelarna får spelrättigheter på stora PGA Tour. Vogel själv anser att han är ungefär halvvägs sett till antalet inspelade FedExCup-poäng.

Med fem lyckade kval är han på god väg att göra det bättre än Patrick Reed 2012. Amerikanen fick smeknamnet "Mr Monday" efter att ha klarat sex kvaltävlingar 2012.

 

Mäktigt, Vogel!
Ja
32
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!