Så ska Scott behålla sin majorsvit

Adam Scott kan missa sin första major sedan 2001. Men han har tre chanser kvar för att kvala in till US Open. Men det kräver fin golf.

Så ska Scott behålla sin majorsvit
Adam Scott jagar en plats i årets upplaga av US Open. //Foto: Getty Images

Adam Scotts US Open-jakt fortsätter.

Australiern har varit under isen en längre tid och därmed tappat rankingpoängen som ger majorvinnaren en startplats i årets andra majortävling.

Om forne världsettan skulle missa årets US Open är det första gången sedan 2001 som han inte spelar i en major. Hans 67 raka starter är den näst längsta sviten. Bara Sergio Garcia har spelat i fler.

Den här veckan har 37-åringen dock ett lysande läge att säkra en plats. På måndag blir de 60 högst rankade spelarna klara för majortävlingen. Adam Scott är rankad på plats 65 efter sin delade elfteplats i Players Championship.
– Jag vet att jag måste klättra fem platser men jag tänker att om jag spelar tillräckligt bra kommer det där att lösa sig, sa Scott under en presskonferens inför veckans AT&T Byron Nelson.
– Jag kommer inte kliva in i tävlingen och säga att jag ska vinna, så bra är inte mitt spel för tillfället. Men jag kommer att göra allt jag kan för att lyckas den här veckan och sedan får jag utvärdera allt efteråt.

Baserat på Adam Scotts nuvarande ranking och startfältet i veckans tävling kommer det antagligen krävas en topp 10-placering av australiern för att han ska ta sig under 60-strecket. Om han misslyckas har han ytterligare två chanser att hålla majorsviten vid liv.

Antingen kan han kvala in till tävlingen genom en kvaltävling 4 juni. Eller så ser hantill att vara topp-60 när nästa streck dras – vilket är 11 juni.

Det andra av de två alternativen är vad han strävar efter i första hand. Adam Scott spelar i samtliga tävlingar fram till det datumet – för att lyckas kvala in till US Open på Shinnecock Hills. 

Adam Scott är känd för att ha ett reltaivt lugnt spelschema med generösa viloperioder mellan tävlingarna. Om det skulle krävas tävlingar fram till 11 juni är det sju raka veckor som australiern kommer spela. Dessutom innebär det att han inte får någon villa alls inför US Open.
– Självklart vill jag ta mig in i US Open men det här är inte min sista chans. Jag är redo för att spela de kommande veckorna om jag måste. Men jag skulle älska om jag kunde spela väldigt bra den här veckan och ge mig själv en chans att ta en US Open-plats.
– Då kan jag sätta upp ett riktigt behagligt schema framöver, sa Scott.

Klarar han att kvala in till US Open?
Ja
39
22
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!