Majorvinnarens fru greps av polis

Lucas Glovers fru, Krista Glover, anhölls i helgen för våld i hemmet.

Majorvinnarens fru greps av polis
Lucas Glovers fru anhälls under lördagen för våld i hemmet. Hon ska ha attackerat spelaren och spelarens mor. //Foto: Getty Images

2009 vann Lucas Glover US Open. Lördagen 12:e mag greps majorvinnarens fru, Krista Glover, av polis. Hustrun misstänks för våld i hemmet och för att ha gjort motstånd när hon greps.

Enligt lokal polis i Florida ska Krista Glover ha attackerat och skadat Hershey Hendley, Lucas Glovers mor, och tillbringat natten mot söndagen i häktet. Glover släpptes dagen efter mot lösensumman 2 500 dollar, ungefär 22 000 kronor.
"Min fru och mamma var involverade i ett bråk och polisen kontaktades. Alla mår bra. Tyvärr är Krista anmäld men vi är komfortabla i att det juridiska systemet har möjligheten att adressera vad som faktiskt hände och att Krista blir friad. Vi tackar er för att ni respekterar vårt privatliv medan vi arbetar för att ta oss igenom den här obekväma situationen, skrev Glover i ett uttalande via Twitter. 

Enligt polisrapporten, som Golf Channel tagit del av, ska Krista Glover verbalt attackerat både Lucas Glover och hans mor Hershey. I rapporten står det också att Krista Glover gjort motstånd under gripandet och att hon vägrade sätta sig i polisbilen. Lucas Glover uttalar sig i rapporten och säger att hans fru attackerat honom för att han spelat dåligt under lördagsvarvet av Players Championship och därmed missat den extra kvalgräns som satts in för att minska fältet till söndagen. Glover meddelade också att Krista Glover ska ha druckit under hela lördagen.
"Vi är medvetna om situationen och Lucas Glover informerade oss i ett uttalande som sedan postades via Twitter", meddelar PGA Tour i ett pressmeddelande.

"Självklart är vi här för att ge support till Lucas och hans familj om det behövs. Men vi respekterar deras önskan om att lösa det här privat."

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!