Så många greener ska du träffa baserat på din handicap

Ett genomsnitt av antalet greenträffar du behöver för att gå på din handicap har publicerats. Se vad statistiktjänsten ShotbyShot.com anser vara korrekt antal för att du ska lämna golfbanan nöjd.

Så många greener ska du träffa baserat på din handicap
Hur många greener träffar Henrik Stenson och hans kollegor i snitt? Färre än de bästa amatörerna, visar det sig. //Foto: Getty Images

Alla golfare strävar efter att vara på greenen efter ett korrekt antal slag. Men det är inte så lätt som det låter. Färsk statistik visar exakt hur många greener du ska vara på – baserat på din handicap.

Men först reder vi ut vad en träffad green är. Statistiken kallas greens-in-regulation och innebär att bollen är på green på rätt antal slag eller färre. Alltså:

Par 3-hål: på green efter utslaget

Par 4-hål: På green efter utslaget eller andraslaget.

Par 5-hål: På green efter utslaget, andra- eller tredjeslaget.

Golfstatistikföretaget Shotbyshot.com har samlat in data från över 320 000 golfrundor sedan 1992 och framåt med flera tusen spelare som bidragit. De har nu räknat ut vad din handicap "kräver" i antal greenträffar.

Så här ser statistiken ut:

På PGA Tour träffar de alltså färre greener än spelare med handicap +3 till 2.

Anledningen, enligt Shotbyshot.com, är att spelarna på den amerikanska touren attackerar fler flaggor som sitter svåråtkomligt till. Därmed rinner en del bollar av greenen och räknas inte in i statistiken.

Träffar du tillräckligt många greener?
Ja
101
286
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!