THE PLAYERS Championship – Round Three

Tournytt

Simpson seglar ifrån på Sawgrass

Leder med sju slag inför sista ronden.

Text: Martin Strömberg • 2018-05-13 Uppdaterad 2019-12-12

Han ledde med fem slag efter 36 hål vilket var nytt rekord i Players Championship.

Efter 54 hål leder Webb Simpson med sju slag, han är 19 under par, och frågan är om någon kan nå den pånyttfödde amerikanen i toppen?

– Jag måste spela smart och visa banan respekt. Jag kommer att spela bort från de flesta pinnar om jag inte har sandwedge in, sa Simpson efter sin 68:a tredje ronden.

Han har en majorseger, US Open 2012 på Olympic Club, och tre övriga PGA Tour-segrar, och Simpson vet att en tävling spelas över 72 hål.

Ett par misstag på Sawgrass kan innebära att fyra, fem slag försvinner på två hål och även om Sawgrass spelas mjukare och mindre besvärlig än vanligt så är det en bana som verkligen inte går att glida runt på par.

– Jag kommer att gå ut sent, banan kommer att spelas hårdare, men jag tror inte att sista dagen kommer att spelas tuffare än idag, många av de svåraste pinnarna har de redan använt. Jag kommer att ha samma inställning som tidigare att föröska utnyttja par-femmorna och de korta par-fyrorna, där finns slag att hämta. I övrigt kommer jag att spela smart och ge mig rätt positioner.

Närmast bakom sig har Simpson Nya Zeeländaren Danny Lee på tolv under par. Och Lee kommer naturligtvis att göra sitt bästa för att jaga ikapp ledaren.

– Ledartavlan intresserar mig inte. Jag går ut och spelar och ser vad jag kan få ihop för bästa möjliga score. Jag vet naturligtvis hur jag ligger till men låter inte det påverka mig, sa Lee efter sin rond på 70 slag.

Henrik Stenson gick på 71 slag tredje ronden och delar 16:e plats på sju under par medan Alex Norén hade 77 slag under lördagen och föll til en delad 42:a plats.

 

 

 

Simpson seglar ifrån på Sawgrass

Text: Martin Strömberg • 2018-05-13
TournyttDanny LeePGA TourTournyttWebb Simpson
Scroll to Top