GOLF: MAY 12 PGA – THE PLAYERS Championship

Tournytt

Från ingenstans till topp-tio

Tiger och Spieth gick som raketer genom fältet.

Text: Martin Strömberg • 2018-05-13 Uppdaterad 2019-12-12

Under vindstilla och perfekta förhållanden tidigt på lördagsmorgonen utnyttjade Tiger Woods och Jordan Spieth verkligen möjligheterna till max.

Båda gick på 65 slag, klättrade cirka 60 placeringar och delar nu niondeplatsen inför sista ronden.

Tiger imponerade stort och var nere på åtta under för ronden närhan tappade slag på 15 och fick nöja sig med 65 slag, bästa scoren han någonsin gjort på Sawgrass.

– Jag spelade bra och fick äntligen rulla i lite på greenerna. Lite ebsviken att jag inte kunde utnyttja 16 men annars nöjd med ronden.

 

 

 

Från ingenstans till topp-tio
Foto: Getty Images

Men just när han kommit in trodde Tiger att många skulle skjuta lågt också på eftermiddagen.

– Med så här mjuka greener kommer de att slita sönder banan i eftermiddag. Vi kommer att få se låga scorer och jag skulle inte bli förvånad om någon skjuter lägre än 65, sa Woods.

Han fick fel.

Bästa scoren bland spelarna i toppen gjorde faktiskt ledaren Webb Simpson (68) som därmed drygade ut sin ledning till sju slag före Danny Lee. 

Woods och Spieth är hela elva slag från ledningen men golf är ju inte som andra spel. Sex, sju slag kan försvinna på nio hål om det börjar häxa lite och möjligheterna finns definitivt att hämta in slag under slutronden.

– Jag kommer att gå ut med stort självförtroende i morgon och försöka få publiken med mig. Jag har inte gett upp och kanske kan jag bli den första att vinna här efter att precis ha klarat kvalgränsen, varför inte, sa Jordan Spieth efter sin rond.


Text: Martin Strömberg • 2018-05-13
Tournytt
Scroll to Top