THE PLAYERS Championship – Round Two

Tournytt

TV: Fowlers boll fastnade i en palm

Rickie Fowlers fairwaymiss med cirka fyra meter blev väldigt dyr.

Text: Jesper Johansson • 2018-05-12 Uppdaterad 2019-12-12

Rickie Fowler har en spelledig helg framför sig. Amerikanen missade cutten i Players Championship.

Under torsdagen gick han runt på 74 slag och behövde spela betydligt bättre under fredagen. Det gjorde han också. Efter 14 spelade hål var han tre under par totalt vilket hade räckt för att klara cutten utan problem. Men så hände det en grej.

På hål 6 (Fowlers 15:e för dagen) slog amerikanen en drive som flög något höger om fairway, men som såg ut att vara i spel.

Norén delad femma inför helgen

Problemet var att bollen hade fastnat i en palm cirka sju meter upp i luften.
– Det är ovanligt att det händer. Självklart var det inte den perfekta svingen, men bollen var 4 meter höger om fairway och både publik och banvärdar såg hur bollen fastnade där uppe.

Det räcker dock inte att man tror sig se sin boll i trädet, man måste veta med all säkerhet – för att få droppa. Så säker lyckades inte Rickie Fowler bli på att det var hans boll, även fast han med en kikare försökte se om bollen var hans. Åskådare under tävlingen försökte bidra på sitt sätt genom att skaka palmen. Inget av det fungerade.
– Tyvärr var det delen av bollen som är vit med dimples som syntes och inga märken, sa Fowler efteråt.

Det innebar att tidigare vinnaren av Players Championship fick ta sig tillbaka till utslagsplatsen och börja om hålet. Momentum var borta och totalt blev det en 71-runda för Fowler.


Text: Jesper Johansson • 2018-05-12
TournyttPlayers ChampionshipRickie FowlerTournyttTPC Sawgrass
Scroll to Top