GOLF: MAY 10 PGA – THE PLAYERS Championship

Tournytt

Mickelson rasade ihop sista nio

Tiger vann rond ett av superduellen.

Text: Martin Strömberg • 2018-05-11 Uppdaterad 2019-12-12

Det var första gången på länge som Tiger Woods och Phil Mickelson skulle spela ihop och duellen haussades upp rejält i amerikansk golfpress inför första ronden av Players Championship.

Men spelet motsvarade inte riktigt förväntningarna.

Tiger spred bollarna från tee och träffade bara 35 procent av Sawgrass fairways medan Phil valde att spela något slags defensivgolf från tee och skickade järn efter järn antingen i bunkrar eller vattenhinder.

– Jag kände redan förra veckan att jag hade dåligt med energi och visste att det här skulle bli en tuff vecka. Jag kan inte förklara det men jag kunde inte fokusera tillräckligt och gick sju över sista fem hålen, sa Mickelson efter ronden som slutade på 79 slag.

 

 

Mickelson rasade ihop sista nio
Mickelson rasade ihop sista nio

Woods lyckades kämpa sig tillbaks bättre. En läcker eagle på nionde tog honom tillbaks till par och han höll den scoren hela vägen in.

– Jag ville inte skjuta över par idag och kände väl sista nio att spelet började komma. Jag måste driva bollen lite bättre i morgon och det kommer att vara bra förhållanden för att skjuta lågt då, sa Woods, som var något besviken över sin score.

Woods är sex slag från ledningen medan Phil Mickelson verkligen behörver göra något spektakulärt under andra ronden för att ta sig tillbaks in i tävlingen.


Text: Martin Strömberg • 2018-05-11
TournyttPGA TourPhil MickelsonTiger WoodsTournytt
Scroll to Top