5de40ec5d8fba

Tournytt

The Open-banans nya superbygge

19–22 juli kommer The Open Championship till Carnoustie Golf Links. Där väntar ett sprillans nytt klubbhus.

Text: CM Hellsten • 2018-05-03 Uppdaterad 2019-12-12

Henrik Stenson har bekräftat att han kommer att spela Scottish Open – tungviktstävlingen som fungerar som genrep inför The Open Championship.
– De gånger jag har spelat Scottish Open veckan före har jag känt att jag kommit väl förberedd och det är då jag gjort mina bästa resultat. Jag gjorde det 2013 när jag slutade tvåa bakom Phil (Mickelson) på Muirfield. Sedan stod jag över Scottish Open ett par gånger för att testa ett annat upplägg som inte funkade så bra för min del. 2016 gick jag tillbaka till min ursprungsplan och vi vet alla hur det slutade.

Stenson: ”Det är då jag gjort mina bästa resultat”

Veckan efter, 19–22 juli avgörs The Open på Carnoustie Golf Links. Den skotska anläggningen har investerat stort inför majorn och uppfört ett helt nytt klubbhus.
Byggnaden bjuder på magnfika vyer ut över banan och bukten och från klubbhusrestaurangen kan matgästerna följa händelserna på hål 1 och 18.
– Vi är otroligt stolta över det nya klubbhuset. Nu kan vi erbjuda en femstjärnig upplevelse både på och utanför golfbanan, säger Carnousties vd Michael Wells i ett pressmeddelande.

Debut i seniortouren – på banan där katastrofen slog till

Det var på Carnoustie 1999 som fransmannen Jean van de Velde tappade segern efter en klassisk genomklappning.

Se kollapsen här: 


Text: CM Hellsten • 2018-05-03
TournyttCarnoustieEuropean TourThe OpenTournytt
Scroll to Top