Spieth: ”Jag kunde gå på 59 slag”

Det blev "bara" 64 slag för Jordan Spieth under söndagsvarvet av Masters Tournament. Amerikanen har sett rundan i efterhand och menar att det kunde bli ett betydligt lägre resultat.

Spieth: ”Jag kunde gå på 59 slag”
Jordan Spieth hade ne fin tävling med drivern på Augusta National. Dessutom fick han en skön känsla i närspelet. //Foto: Getty Images

Under söndagens runda av Masters Tournament spelade Jordan Spieth makalös golf och klättrade sex platser efter en 64-runda på Augusta National. Efteråt har han sett sin sista runda under majortävlingen och inför veckans Zurich Classic berättade amerikanen att han tror han kunde gått på 59 slag.
– Jag ser tillbaka på det och tror verkligen jag kunde gå på 59 slag utan att göra mycket mer än att sätta ett par puttar. Jag gav mig själv chansen på alla hål att skjuta en 59:a den dagen, vilket är riktigt, riktigt bra, sa Spieth under en presskonferens.

Under söndagen behövde Spieth endast 31 slag på de första nio hålen. På baknian gjorde han ytterligare fyra birdies innan han avslutade varvet med en bogey på hål 18. Till slut blev han ensam trea i tävlingen.
– Jag kände det redan under Houston Open veckan innan men framför allt på Augusta att min sving var bättre än någonsin under press, framför allt från tee. Jag tittade på rundan för att se hur det såg ut jämfört med andra rundor när det varit ett sämre spel från min sida.

Jordan Spieth berättade också att den härliga känslan och självförtroendet kom till honom redan på rangen där han avslutade med 6-7 riktigt bra drives.
– Visst, jag satte ett par puttar men det var egentligen ingen stekhet runda med puttern. Jag satte mig i en bra birdieposition på nästan alla hål. 

Den fina avslutande rundan av årets första major hoppas amerikanen nu ska kunna kickstarta årets säsong – som börjat lite trögt för trefaldige majorvinnaren.
– Jag har jobbat hårt hela året och jag känner att närspelet är på rätt väg nu.
– Och att se några puttar sitta under press tror jag kommer vara värdefullt framöver. Det här kan vara gnistan jag behövde.

Det blir ett bra år för Spieth!
Ja
9
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.