WGC – HSBC Champions: Day Three

Tournytt

Koepka gör comeback – spelar med 1929-rankad i världen

Brooks Koepka har inte spelat på PGA Tour sedan januari. Nu gör han comeback i lagtävlingen Zurich Classic – tillsammans med en spelare rankad 1929 i världen.

Text: Jesper Johansson • 2018-04-23 Uppdaterad 2019-12-12

Den här veckan planerar Brooks Koepka att göra sin comeback på PGA Tour. Amerikanen har varit borta i fyra månader med en ömmande handled. Regerande US Open-vinnaren trodde att han skulle vara borta från allt proffsspel i tio veckor men så blev alltså inte fallet. Enligt AP kunde han inte röra vid en klubba på 90 dagar.
– Det var värre än läkarna först trodde. Ligamenten som höll senan i handleden på plats var helt borta. Varje gång jag gick till läkaren var skadan värre än gången dessförinnan.

Den här veckan är Koepka tillbaka på banan. Men eftersom han anmälde sig till veckans Zurich Open, som är en lagtävling, väldigt sent – är hans golfare ingen i det yttersta toppskiktet.
Istället ska världens nionde bästa spelare enligt rankingen tävla tillsammans med 40-årige Marc Turnesa. 1929-rankade amerikanen har spelat på PGA Tour vid 15 tillfällen från säsongen 2014.


Text: Jesper Johansson • 2018-04-23
TournyttBrooks KoepkaPGA TourTournytt
Scroll to Top