Rahm vinnare på hemmaplan

Jon Rahm tog hem Open de España efter en stark avslutning. Svenskhoppet Henric Sturehed slutade på en delad femte plats.

Rahm vinnare på hemmaplan
Jon Rahm med sin tredje European Tour-pokal. // Foto: Getty images

Jon Rahm har varit namnet på allas läppar hela veckan.

Hemmafavoriten gick in i årets upplaga av Open de España som stor favorit.

Under söndagen säkrade spanjoren sin tredje seger på European Tour efter en riktigt stabil avslutningsrunda, där Rahm gjorde sex birdies och endast en bogey. Rahm kom in på 67 slag för dagen vilket räckte för att landa på -20 i totalen. 

Jon Rahms scorekort:

Närmast jagande var landsmannen Nacho Elvira, men när Elvira både slog i vattnet och missade en kort putt på det 17: hålet samtidigt som Rahm sänkte en birdieputt på det 18:e hålet var tävlingen avgjord.

Elviras miss innebar också att Paul Dunne kunde knipa andraplatsen.

Här kan du se Elviras miss och Rahms birdie:

Segern är Rahms tredje vinst på European Tour på 19 starter, med det är Rahm den tredje snabbaste till tre segrar genom tiderna.

– Det är en otroligt skön känsla det här. När jag tog beslutet att åka direkt hit från Augusta var det inte för att bara åka hit och gå några varv, jag ville vinna den här tälvingen, säger Jon Rahm till europeantour.com.

Rahm berättade också att han kände av publiktrycket.

– Det här var den svåraste söndagen jag haft när jag vunnit en tävling. Publiken ville så otroligt gärna att det skulle gå bra och det gjorde mig lite spänd. Publiken var ju en av anledningarna till att jag ville åka hit så det känns riktigt skönt att jag kunde ta hem den här segern åt det spanska folket, berättade Rahm.

 

Henric Sturehed, som låg på en delad tredje plats inför söndagen fick en tuff start med tvvå bogeys på de fyrra första hålen. Sammanlagt gick Sturehed runt på par vilket räckte till en delad femte plats. 

Ett otroligt fint resultat med tanke på att det här var första gången som Sturehed klarade en kvalgräns på European Tour.

Henric Stureheds scorekort och resultatlistan:

Klicka på bilden för att se hela leaderboarden
Kul med en hemmasegrare!
Ja
57
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!