Japansk seger på PGA Tour

Satoshi Kodaira tog hem sin första seger på PGA Tour efter särspel mot Si Woo Kim.

Japansk seger på PGA Tour
Satoshi Kodaira med sin nyvunna pokal. // Foto: Getty Images

Satoshi Kodaira, så heter den senaste vinnaren på PGA Tour.

Kodaira fick en strålande start på söndagens spel när han öppnade med tre raka birdies. Ytterligare fyra birdies tillsammans med två bogeys, varav en på det 17:e hålet, innebar att Kodaira gick runt på 66 slag, fem under par.

I totalen tog Kodaira över ledningen i klubbhuset på -12. 

Ute på banan fanns dock fortfarande Si Woo Kim som efter fjorton spelade hål låg på -14 i totalen.

Kim hade dock svårt att hålla ihop spelet och bogeys på både 15 och 17 betydde att sydkoreanen behövde en birdie på det artonde hålet för att ta hem tävlingen.

På det artonde hålet slog Kim upp ett fantastiskt inspel ca 2,5 meter från flaggan, men birdieputten smet precis utanför och tävlingen gick till särspel.

Särspelet avgjordes på det tredje särspelshålet efter att Kodaira dragit i en lång birdieputt samtidigt som Kims dito stannade någon decimeter från hål.

Ledaren efter 54 hål, Ian Poulter, som tävlat sex veckor i sträck, fick slut på energi under de avslutande nio hålen. Fem bogeys och fyra par gjorde att engelsmannen slutade på en delad sjunde plats.

Bäste svensk blev Jonas Blixt. Blixt nosade länge på en topp tio-placering men två bogeys under de avslutande nio hålen gjorde att värmlänningen fick nöja sig med en delad 14:e plats.

Klicka på bilden för att komma till resultatlistan
Kul med en förstagångs-segrare!
Ja
53
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!