2016 Ryder Cup – Singles Matches

Tournytt

Rory: “Jag behöver inte bevaka något”

McIlroy lägger pressen på Reed

Text: Martin Strömberg • 2018-04-08 Uppdaterad 2019-12-12
Rory:

De möttes i Ryder Cup på Hazeltine för två år sedan och de går ut tillsammans i sista bollen på Augusta National klockan 19.40 på söndagskvällen svensk tid.

Då vann Reed på 18:e hålet men den här gången vill Rory vända på resultatet.

– Jag har väntat på den här möjligheten, säger McIlroy inför avslutningen.

Patrick Reed och Rory McIlroy är de två som många tror ska göra upp om den gröna kavajen, men Rory själv har absolut inte räknat bort de andra jagande spelarna.

– Det här är ingen duell mellan två spelare i det här skedet, mycket kan hända fortfarande. Jag förösker att inte titta på ledartavlorna utan bara sätta ett mål för mig själv. Jag har ingen press i morgon och ingenting att bevaka och jag gillar min position.

De flesta golfintresserade minns när han tappade segern under slutnian 2011. Han gick på 43 slag sista nio hålen och tvingades se sydafrikanen Charl Schwartzel och flera andra spelare passera honom.

Det var en nyttig lärdom, enligt Rory.

– Jag lärde mig mycket om mig själv och jag var inte riktigt redo då. Det blev en vändpunkt och jag har längtat efter möjligheten att vinna igen.

Rory McIlroy har fyra majors men han har ingen grön kavaj. Om han skulle lyckas vinna på söndagen tar han en så kallad career Grand Slam, seger i alla fyra majors.

Något som bara fem spelare har lyckats med: Jack Nicklaus, Tiger Woods, Ben Hogan, Gene Sarazen och Gary Player.

 


Text: Martin Strömberg • 2018-04-08
TournyttPatrick ReedRory McIlroyTournyttUS Masters
Scroll to Top