The Masters – Round Two

Tournytt

Sörenstam om Augusta-beslutet: ”En dröm”

2019 kommer en damtävling till Augusta National. Annika Sörenstam hyllar beslutet.

Text: CM Hellsten • 2018-04-06 Uppdaterad 2019-12-12

Det var dagen före The Masters som Augusta National Golf Clubs ordförande Fred Ridley kallade till en presskonferens och berättade den positiva nyheten.
Klubben har bestämt att en damtävling ska spelas på Augusta National. Den klassiska Masters-banan kommer 2019 och framåt stå som värd för amatörtävlingen Augusta National Womens Amateur Championship.

Damtävling till Augusta National 2019

Så här sa Fred Ridley:
– Bobby Jones och Clifford Roberts lämnade ett arv av att alltid försöka på ett meningsfullt sätt bidra till spelet golf, säger Fred Ridley, klubbens ordförande, i ett pressmeddelande.
– Augusta National Womens Amateur Championship är en del av den principen och vi tror att det här evenemanget kommer ha en stor och viktig roll för damgolfens framtid. Vår förhoppning och förväntan är att det här eventet kommer ge energi för de som redan älskar sporten och inspirera andra genom drömmen att få tävla på Augusta National.

Sörenstam mer dominant än Messi och Bolt


Sörenstam korad till främsta damgolfaren någonsin

Tävlingen kommer att spelas över 54 hål och med 72 startande spelare från hela världen som blir inbjudna genom damernas amatörranking. 2019 kommer de första två rundorna spelas på Champions Retreat Golf Club i Augusta och de 30 bästa spelarna kommer därefter få spela finalvarvet på den klassiska banan. 

Annika Sörenstam uppskattar den nya damtävlingen på Augusta National.
Så här säger den tiofaldiga majorvinnaren till New York Times.
– En dröm som går i uppfyllelse. Det kommer att vara en spännande morot för dessa unga amatörer.


Text: CM Hellsten • 2018-04-06
TournyttAnnika SörenstamAugusta NationalTournytt
Scroll to Top