The Masters – Round Two

Tournytt

Norén: ”Måste lära mig att spela smartare”

AUGUSTA. Efter en lovande öppning kostade en trippelbogey på det tionde hålet dyrt för Alex Norén, som missar kvalgränsen i Masters för andra året i följd.

Text: Oskar Åsgård • 2018-04-06 Uppdaterad 2019-12-12
Norén: ”Måste lära mig att spela smartare”

Alex Norén började fredagen två över par. Han rullade i en tidig birdie på trean och fortsatte att ge sig själv bra chanser.

– Jag spelade bra första nio men fick inte i något. De andra veckorna jag har spelat bra i år har jag haft lite mer momentum, säger Alex Norén efter ronden.

Den tunga smällen som fick Norén att tappa mark i tävlingen kom på det tionde hålet. Norén missade sin drive långt ut till höger och var för girig från sitt läge i skogen.

– Jag var för aggressiv på andraslaget. Jag måste lära mig att spela smartare i de lägena. Bara chippa ut och ta en bogey.

Det blev tyvärr en trippelbogey tillslut för Norén, efter att han tvingats droppa sig fri från en buske på tredjeslaget och sedan slagit sig över greenen.

– Jag var inte så långt efter, men måste lära mig att inte gå för allting när jag hamnar i trubbel. Hade jag gjort en bogey på tian så hade det inte tagit lika mycket på psyket. Då hade det kanske varit ett annat scenario, jag hade kunnat göra nån birdie på vägen in. Trippeln tog musten ur mig, säger Norén.

TV: Sätter eagleputten – från 25 meter

Vid tillfället, efter trippeln på det tionde hålet, var svensken trots allt bara fem över par och precis på kvalgränsen. Han missade ännu en drive till höger på elvan, men räddade upp situationen den gången och lämnade hålet med ett par i protokollet.

På det tolfte hålet slog han dock utslaget i vattnet – och gjorde en dubbelbogey.
Två snöpliga hål blev dessvärre tillräckligt för att förstöra Mastersfesten för den här gången och Norén missar för andra året i följd kvalgränsen i Masters.

– Lite tuffare här än andra veckor. Jag har inte gjort lika många birdies som vanligt och när man vet det blir det lite mer press, man känner att man måste träffa green även om man inte ligger bra till. Man måste slå bra slag hela tiden här känns det som. Men jag behöver lära mig att ta min medicin, säger han.

Trots besvikelsen kan Norén se positivt på att ha fått ytterligare ett Masters under bältet och förhoppningsvis blir årets kostsamma miss en lärdom att ha med sig inför framtiden.

– Jag ser det inte som att jag har något majorspöke här, det var helt enkelt inte bra nog. Jag är sugen på att komma tillbaka nästa år. Banan är fantastisk, kanske den bästa jag har spelat. Det hade varit roligt att spela den lite bättre.


Text: Oskar Åsgård • 2018-04-06
TournyttAlexander NorenTournyttUS Masters
Scroll to Top