The Masters – Preview Day 1

Tournytt

”Jag kommer hit i bra form”

Alla golfare vill vinna en grön kavaj från Augusta Nationals skräddare. Rory McIlroy är en av dem och enligt honom själv har han i år en god chans att faktiskt få en.

Text: Jesper Johansson • 2018-04-04 Uppdaterad 2019-12-12
”Jag kommer hit i bra form”

I år spelar Rory McIlroy Masters tournament för tionde gången.

Nordirländaren har vunnit alla andra majortävlingar och nu har han en ny chans att ta hem en “career grand slam”, vilket innebär att man vunnit samtliga fyra stortävlingar. Inför årets upplaga är McIlroy glad och väl förbered, enligt honom själv.
– Jag är exalterad över att vara tillbaka. Jag har förberett mig väl och kommer hit i bra form, sa han under en presskonferens.
– Det ska bli kul att ha en chans att vinna den här tävlingen.

Tidigare i år vann Rory McIlroy Arnold Palmer Invitational efter fantastiskt spel framför allt på greenerna. Veckan inför The Masters valde han dock att inte spela i Houston Open utan istället begav han sig till Georgia för att spela in sig på veckans majorbana.
– Jag har spelat här en hel del nu för att bli så bekväm som möjligt. Den här veckan känner jag att allt börjar falla på plats. 

 

Stenson och Norén i varsin drömboll

Rory McIlroy fick frågan om hans inställning är annorlunda när han åker längs Magnolia Lane upp mot klubbhuset – jämfört med hur det är att spela en annan tävling.
– Det är svårt att behandla varje tävling på samma sätt. Det här är en vecka som är väldigt annorlunda och det är något man måste omfamna.
– Man måste uppskatta att man har chansen att vinna en major och man måste gå ut och ta vara på det.

Rory McIlroy är en av förhandsfavoriterna i årets upplaga av Masters Tournament. Men det finns många spelare som gör upp om den gröna kavajen. Flera är i fin form och det här inser också 28-åringen.
– Det är väldigt många som spelar väldigt bra för tillfället. Det innebär att man måste kliva ut och spela ännu bättre om man ska ha en chans att vinna.
– Det här är bra för tävlingen och bra för sporten. Golfen mår väldigt bra för tillfället.


Text: Jesper Johansson • 2018-04-04
TournyttAugusta NationalRory McIlroyTournyttUS Masters
Scroll to Top