5de4149377b7d

Tournytt

Lindbergs pappa: ”Jag vet hur hårt hon jobbat för det här”

Pernilla Lindberg vann ANA Inspiration. Hennes far, Jan Lindberg, fanns på plats och efteråt var han väldigt stolt.

Text: Jesper Johansson • 2018-04-02 Uppdaterad 2019-12-12

Måndagen den 2 april 2018 är ett datum som ingen i familjen Lindberg från Bollnäs kommer att glömma.

Jan Lindberg var ihop med sin fru Gunilla på plats i Kalifornien för att se sin dotter, Pernilla Lindberg, vinna majortävlingen ANA Inspiration.
Efter en galen birdieputt på det åttonde särspelshålet stod det klart att Bollnäs GK:s stora stolthet skulle ta hem segern och efteråt blev det ett dopp i Poppies Pond – vattenhålet vid 18:e green. När svenskgolf.se/wp pratar med Jan Lindberg håller han fortfarande på att torka upp efter segerdoppet.
– Det var ett väldigt härligt bad och inte speciellt kallt heller. Säkert 27-28 grader, säger Jan Lindberg.

Hur mår du just nu?
– Det är knappt man hunnit tänka efter. Vi gick varje särspelshål och det var otroligt spännande. Inbee (Park) ska man inte spela särspel mot. Hon gör ju aldrig något fel. Men “Pillan” har puttat bra hela veckan och det var verkligen en fantastisk putt hon satte.

Bakom varje seger på de stora tourerna ligger tusentals träningstimmar till grund.
Detsamma gäller förstås för Pernilla Lindberg och hennes far är stolt över att se henne vinna – då han vet vad hon offrat.
– Det här är den överlägset största golfupplevelsen jag haft. Jag vet hur hårt hon har jobbat för det här. Det är hårt arbete och ständig träning som bäddat för den här segern. En av Pernillas stora styrkor är att hon aldrig tvekat på att träna.

 

Lindberg vann på åttonde särspelshålet

Men det krävs förstås en hel del talang också. Jan Lindberg tog ofta med sin dotter på olika företagsgolfevent när hon var ung och tidigt märkte han att hon hade något extra.
– Jag såg väldigt tidigt att hon var talangfull. När jag spelade med henne då hon var 10-12 år hörde jag att hon hade en väldigt bra bollträff. Jag minns en gång när hon var med på en företagstävling som 13-åring. Hon gick runt på 41 poäng och vann.
– Hon har en otrolig tävlingsinstinkt. Vi spelade ofta matcher i trädgården och jag märkte tidigt att det var bäst jag förlorade om det skulle bli en trevlig kväll senare. Pernilla har alltid velat vinna.

Jan Lindberg är ordförande i Bollnäs GK. Direkt efter segern på Mission Hills säger han att det är för tidigt att säga hur segern kommer att firas.
– Jag har ingen aning. Vi måste samla ihop det här först. Det är ett väldigt spektakel. 

Din dotter är nu en del av golfhistorien. Hur känns det?
– Jag är självklart jättestolt. Man har inte riktigt fattat det. Jag är och har varit en inbiten golfare och kan sportens historia. Det är svårt att fatta hur stort det här är egentligen.
– Åtta särspelshål, 10 000 människor på plats under en måndag. Pernilla vann. Det är fantastiskt!


Text: Jesper Johansson • 2018-04-02
TournyttANA InspirationLPGA TourPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top