Houston Open – Round One

Tournytt

Stabil start trots många puttar av Stenson

Henrik Stenson gjorde inte en enda bogey under torsdagen och träffade 16 av 18 greener. Men spelet på det kortast klippta gräset ville sig inte riktigt.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-30 Uppdaterad 2019-12-12

Efter Arnold Palmer Invitationals öppningsvarv för ett par veckor sedan var Henrik Stenson i ledning. Svensken gick runt på 64 slag och puttade endast 21 gånger.
Under öppningsvarvet av Houston Open behövde svensken 30.

Ändå är Stenson fyra under par, delad 24.

Henrik Stenson träffade 16 av 18 greener under torsdagen och med en lite hetare putter hade resultatet kunnat se annorlunda ut. Enligt PGA Tours statistik tappade han nästan ett slag (–0,955) på greenerna mot fältet – vilket är 1,856 lägre än vad Stenson gjort hittills under året.

Stabil start trots många puttar av Stenson
Henrik Stensons scorekort.

Leder tävlingen gör Sam Ryder. Detta trots att han inte hann spela färdigt öppningsvarvet på grund av förseningar. Amerikanen är efter 15 spelade hål åtta under par och i ensam ledning.

En annan spelare med en framskjuten placering är Rickie Fowler. Henrik Stensons spelkamrat under de första två varven är delad femma, sex under par.

Efter rundan var han nöjd med sitt spel.
– Det var skönt att puttningen var så bra i dag för det är en del som var lysnade för mig förra året. Jag tycker att det alltid varit en styrka i mitt spel när jag väl kommer igång och jag har haft några kalla månader på greenerna. Så jag börjar tina där, sa Fowler efter rundan.

Här är toppen av ledartavlan:

Stabil start trots många puttar av Stenson

Text: Jesper Johansson • 2018-03-30
TournyttHenrik StensonPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top