5de4150b3e65e

Tournytt

Lindberg vägrar göra bogey

Delar ledningen efter halva ANA Inspiration

Text: Martin Strömberg • 2018-03-30 Uppdaterad 2019-12-12
Lindberg vägrar göra bogey

Pernilla Lindberg följde upp första dagens 65:a i ANA Inspiration med en nästan lika fin andrarond. Det blev 67 slag och inte heller andra dagen tappade hon ett enda slag mot par.

– Det känns jättebra, jag har inte varit i några stora problem och jag ser linjerna bra, sa Lindberg till LPGA efter ronden.

Det är fortsatt stabilt från tee utan grova missar och Lindberg ser dessutom väldigt bekväm ut på Dinah Shores blixtsnabba greener.

Efter bara 25 puttar första dagen behövde hon 27 andra ronden, mycket bra.

Totalt delar hon ledningen med sydkoreanskan Sung-Hyun Park från Sydkorea och duon passade också på att sätta nytt 36-hålsrekord för tävlingen genom att vara tolv under par halvvägs.

– Jag hade ett nummer i huvudet när jag gick ut och jag nådde det målet ganska tidigt. Sedan uppdaterade jag mig och i slutet ville jag gå sex under. Nu blev det fem under men det var bättre än vad jag hade som målsättning från början.

Trots sina sju år på LPGA-touren har Lindberg ännu inte vunnit. Hon var nära i sista tävlingen 2017 då hon länge slogs om segern i tourfinalen men fick nöja sig med en delad fjärdeplats efter att ha treputtat sista greenen.

Men hon är inte orolig över att hamna i rampljuset under helgen, med allt vad tevekameror och publik beträffar.

– Vi får träning på sånt hela tiden och redan i slutet av varvet igår och hela varvet idag har jag fått bra träning på det, berättar hon för Swedish Golf Team.

Lindbergs bästa placering i majorsammanhang är en delad femteplats US Women´s Open från 2015. Ifjol här på Dinah Shore slutade hon delad 21:a.

Anna Nordqvist avslutade bra andra dagen och med sina ett under par totalt är hon klar för spel i helgen precis som Madelene Sagström som är på par.

 


Text: Martin Strömberg • 2018-03-30
TournyttLPGA TourPernilla LindbergSung Hyun ParkTournytt
Scroll to Top