World Golf Championships-Dell Match Play – Round Three

Tournytt

Mickelson vill toppa formen inför The Masters

Den här veckan ska formen finslipas inför The Masters. Phil Mickelson gör så genom att delta i Houston Open.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-29 Uppdaterad 2019-12-12

Phil Mickelson deltar i Houston Open för elfte gången i rad. När många spelare väljer att vila inför The Masters är amerikanen en förespråkare för att använda sista veckan till att spela tävlingsgolf och därmed hitta formen inför majortävlingen på Augusta National.
– När jag ska in i en majorvecka vill jag vara skarp mentalt. Jag tror att vara inblandad i en segerstrid, att han chansen under helgen, är viktigt. Speciellt på söndagen. Att känna nerverna, att känna entusiasmen och tävla tror jag är det bästa sättet att förbereda sig på Masters, sa Mickelson inför veckans Houston Open.

Amerikanen borde väl veta. Han vann tävlingen senast 2011 och har vunnit den två gånger innan dess.

Svensk Golf podcast: Lyssna på senaste avsnittet!

Houston Open handlar alltså i mångt och mycket om ett genrep inför årets första major för herrarna. Phil Mickelson tillbringade til och med de första dagarna av veckan i Georgia för att spela in sig på Augusta National.
– Det gick bra. Banan är alltid i fint skick och är alltid lika spektakulär. Vi hade lite tur då det var kallt när vi var där, vilket innebär att greenerna var snabba och lite mer lika turneringshastigheterna.
– Det var en bra möjlighet att slå några slag som vi kommer få se nästa vecka.


Text: Jesper Johansson • 2018-03-29
TournyttPGA TourPhil MickelsonTournyttUS Masters
Scroll to Top