ISPS Handa Australian Women’s Open: Day 1

Tournytt

Regerande mästaren siktar på en Grand Slam

So Yeon Ryu berättar om sina ambitiösa planer för framtiden.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-27 Uppdaterad 2019-12-12
Regerande mästaren siktar på en Grand Slam

2017 vann So Yeon Ryu ANA Inspiration efter att Lexi Thompson fick pliktslag på grund av en felaktigt återplacerad boll.

2011 vann hon US Womens Open och med segern i ANA Inspiration är hennes målsättning nu ambitiös. Sydkoreanskan ska vinna samtliga fem majors, en career grand slam.
– Det har blivit mitt nästa mål. Speciellt när man ser sin vän vara en “grand slammer”, en spelare i Hall of Fame, säger Ryu till Golf Digest och syftar på sin vän Inbee Park.
– Jag förväntade mig inte att ens kunna drömma om det men jag tänkte efter att ha vunnit två majortävlingar att jag kan klara av det. 

So Yeun Ryu är rankad trea i världen för tillfället.

TV: Nordqvist: ”Drömmer om att få hoppa i dammen”

Under 19 veckor av 2017 var So Yeun Ryu världsetta. Men sydkoreanskan är ändå inte nöjd med hur hon spelade 2017 och har som ambition att återigen vara högst rankade kvinnan i världen. Men då måste hon klara av att ha fokus på spelet.
– Jag kunde inte fokusera 100 procent. Jag försökte verkligen göra det. När jag ser tillbaka på det är jag ganska besviken på min säsong förra året. När jag var världsetta vann jag inte en enda turnering.

Så sänds årets första major


Text: Jesper Johansson • 2018-03-27
TournyttANA InspirationSo Yeon RyuTournytt
Scroll to Top