30 år efter majortriumfen – Neumann spelar nya US Open

PALM SPRINGS, KALIFORNIEN. 1988 erövrade Liselotte Neumann Sveriges första major när hon vann US Open. I juni spelar hon urpremiären av U.S. Senior Women's Open.

30 år efter majortriumfen – Neumann spelar nya US Open
Liselotte Neumann ser fram emot att spela U.S. Senior Women's Open 30 år efter triumfen i US Open 1988.

Klicka på bilden för att läsa Svensk Golfs reportage från US Open-triumfen 1988.

I juli 1988 åkte Liselotte Neumann till Baltimore Country Club för att spela sitt andra US Open.
Hon vann och blev Sveriges första majorvinnare. 
– På måndagsmorgonen efter segern var jag med i det rikstäckande livesända tv-programmet "Good Morning America". Jag var uppe och firade halva natten och så skulle en limousine hämta mig och köra ut till golfbanan där intervjun genomfördes. Jag försov mig nästan och de kom och dunkade på hotelldörren. På vägen ut stannade vi och köpte kaffe och donuts som frukost – jag var rätt så seg men intervjun gick bra, säger Liselotte Neumann till Svensk Golf när hon minns tillbaka.

Nu 30 år senare får Liselotte Neumann chansen att vinna en ny majorturnering när den allra första upplagan av U.S. Senior Women's Open arrangeras på Chicago Golf Club 12-15 juli.
– Det ska bli superkul. Att vi får debutera 30 år efter att jag vann US Open gör det extra speciellt och det är klart att minnena från Baltimore 1988 kommer att finnas med under årets tävlingsvecka, säger Liselotte Neumann till Svensk Golf.

Hur skulle det vara att vinna även detta US Open?
– Det vore ju suveränt att kunna slåss om segern igen – tre decennier senare. Jag åker ju dit för att vinna, men det med tanke på att Juli Inkster, Laura Davies, Trish Johnson och Lorie Kane fortfarande spelar heltid på touren så blir de tuffa att konkurrera med.

Under US Senior Women's Open kommer Liselotte Neumann att återförenas med caddien Mark Scott som bar bagen 1988.
– Mark jobbar fortfarande som caddie på Bighorn Golf Club här i Kalifornien, men han har fått ledigt för att följa med till Chicago.

Kul med ett veteran-US Open!
Ja
72
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.