World Golf Championships-Dell Match Play – Day Five

Tournytt

Norén utslagen efter jätterysare

Alex Norén spelade stundvis makalöst fin golf men Kevin Kisner kunde till sist dra det längsta strået efter att matchen fått avgöras genom särspel.

Text: Erik Hallberg • 2018-03-25 Uppdaterad 2019-12-12

Alla som bänkade sig framför semifinalen mellan Alex Norén och Kevin Kisner bjöds på fantastisk golf. 

Alex Norén inledde semifinalen mot Kevin Kisner med en bogey på det första hålet. Underläge direkt och en tuff start som nog hade kunnat få vem som helst, förutom Alex Norén, att tappa fokus. 

Norén studsade tillbaka direkt med ett par på det andra hålet följt av fem(!) raka birdies. Kisner svarade genom att rulla i tre egna birdies.

Trots Noréns makalösa spel hade haningesonen bara ett upp efter nio spelade hål.

De avslutande nio hålen blev otroligt jämna då båda spelare radade upp par efter par. När Norén lyckades göra birdie på det 12:e hålet, en par 5:a, svarade Kisner genom att rulla i en tjugometersputt för eagle och matchen var lika.

Både Norén och Kisner fortsatte sedan att göra par på de resterande hålen. På det 18:e hålet hade Norén en gyllene möjlighet att avgöra när han hade en birdieputt för seger på cirka två och en halv meter. Norén missade putten och matchen gick till särspel.

Se Noréns läge att avgöra på det 18:e hålet här:


På det första särspelshålet gjorde Norén en grov miss med puttern vilket lämnade en lång retur. När Norén missade returen från tre meter fick Kisner chansen att avgöra från ungefär halva avståndet. Kisner sänkte putten och en fantastisk golfmatch var därmed avgjord. 

I finalen ställs Kisner mot Bubba Watson som besegrade Justin Thomas i den andra semifinalen. 

Alex Norén kommer att få spela om tredje pris mot Thomas.

Både finalen och matchen om tredje pris startar ca 21:00 svensk tid.

Här är Norén och Kisners scorekort:

Norén utslagen efter jätterysare
Norén utslagen efter jätterysare

Text: Erik Hallberg • 2018-03-25
TournyttAlexander NorenTournyttWGC
Scroll to Top