5de415f1165e2

Tournytt

Norén klar för semifinal

Efter två övertygande segrar i åttondels- och kvartsfinalen är Alex Norén en av fyra spelare som kommer att göra upp om segern av Dell Technologies Match Play under söndagen.

Text: Erik Hallberg • 2018-03-25 Uppdaterad 2019-12-12

Efter att ha tagit sig vidare från en tuff grupp med Kevin Na, Thomas Pieters och Tony Finau väntade Patrick Reed i åttondelsfinal för Alex Norén. 

Patrick Reed tog ledningen redan på det första hålet efter att Norén öppnat med en bogey. Trots den tuffa starten höll Norén ihop spelet och efter två raka birdies på det fjärde och femte hålet hade svensken tagit över ledningen.

Reed avslutade de första nio hålen med två raka bogeys vilket ledde till att Norén gick in i de sista nio hålen med tre upp. 

Avslutningen av åttondelsfinalen blev aldrig särskilt spännande. Reed radade upp par samtidigt som Norén gjorde detsamma. När svensken rullade i sin birdieputt på det 15:e hålet var matchen över. Slutsiffrorna skrevs till 5&3 i Noréns favör.

I kvartsfinalen ställdes Norén mot australiensaren Cameron Smith. Norén tog ledningen redan på det första hålet och höll den sedan hela matchen. Trots två raka bogeys på det 7:e och 8:e hålet kunde svensken behålla ledningen för att senare avgöra på det 16:e hålet.

I semifinalen ställs Norén mot Kevin Kissner som krossade Ian Poulter i sin kvartsfinal med hela 8&6(!). I den andra semifinalen möts Bubba Watson och Justin Thomas.

Statistik för de fyra semifinalisterna:

Norén klar för semifinal

Intervju med Alex:

Höjdpunkter från sextondels- och kvartsfinalerna:


Text: Erik Hallberg • 2018-03-25
TournyttAlexander NorenTournyttWGC
Scroll to Top