5de415dd88357

Tournytt

Fahrbring föll efter särspel i Kenya

Trots två svenskar bland de sex bästa lämnar Barclays Kenya Open en något bitter eftersmak. Fahrbring föll i särspel och Söderberg tappade en treslagsledning under de sista nio hålen.

Text: Erik Hallberg • 2018-03-25 Uppdaterad 2019-12-12

Sebastian Söderberg var namnet på de flestas läppar inför avslutningen av Barclays Kenya Open. 

Söderberg ledde tävlingen med ett slag och hade således en bra chans att fösrsvara sin titel från förra året. Något som inget lyckats med sedan 60-talet.

Det såg länge ut som att det var Söderbergs dag, efter nio hål ledde göteborgaren med tre slags marginal ned till närmaste konkurrent.

De avslutande nio hålen blev tyvärr tunga för Söderberg som noterades för tre bogeys och en dubbelbogey. Sammanlagt gick Söderberg runt på 74 slag, tre över par. Söderberg slutade till sist på en delad sjätte plats.

Sebastian Söderbergs scorekort:

Fahrbring föll efter särspel i Kenya

Trots Söderbergs tapp levde länge hoppet om en svensk seger i form av Jens Fahrbring.

Fahrbring spelade riktigt fin golf under den avslutande rundan och noterades för 67 slag, fyra under par. Det räckte till ledning i klubbhuset.

Jens Fahrbrings scorekort:

Fahrbring föll efter särspel i Kenya

Ett av hoten mot Fahrbring var italienaren Lorenzo Gagli som var tvungen att göra birdie på det sista hålet, en par 5:a, för att tvinga fram ett särspel.

Gagli nådde greenen på två slag och puttade således för eagle och seger i tävlingen. Bollen slickade hålkanten och särspelet var ett faktum.

Särspelet spelades på det 13:e hålet, en par 3:a. De två första vändorna gjorde båda spelare par, under den tredje missade Fahrbring sin parputt samtidigt som Gagli kunde avgöra genom ytterligare ett par. 

Segern är Lorenzo Gaglis första på Challenge Tour.

Bland övriga svenskar noterades Anton Karlsson för en delad 8:e plats, Oscar Lengdén för en delad 18:e och Simon Forsström för en delad 25:e.

Toppen av resultatlistan:

Fahrbring föll efter särspel i Kenya

Text: Erik Hallberg • 2018-03-25
TournyttChallenge TourJens FahrbringTournytt
Scroll to Top