World Golf Championships-Dell Match Play – Round Three

Tournytt

Reed slog Spieth i avgörande match

Spieth är bara en av många stjärnor som inte tog sig vidare till helgens slutspel i Dell Technologies Match Play.

Text: Erik Hallberg • 2018-03-24 Uppdaterad 2019-12-12

En av fredagens hetaste matcher på förhand var den mellan Jordan Spieth och Patrick Reed. En tuff start för Speith gjorde dock att den riktiga spänningen uteblev. 

Spieth hamnade i trubbel redan på det första hålet då han slog out-of-bounds på utslaget. Probelmen fortsatte hela rundan för Spieth som bland annat fick besöka två vattenhinder. Dessutom treputtade Spieth tre gånger när han hade chans att vinna respektive hål med en tvåputt.

Till sist skrevs siffrorna till 2&1 i Reeds favör. 

– Jag tror inte att det var så svårt att slå mig i dag, säger en besviken Jordan Spieth till PGA Tour efter ronden.

Justin Thomas, som har chansen att ta över förstaplatsen på världsrankingen vid en seger, gick vidare från gruppspelet med tre raka segrar. I den avgörande matchen besegrade han italienaren Francesco Molinari med hela 7&5.

Rory Mcilroy hade chansen att ta sig vidare men fick se sig besegrad av Brian Harman.

Tävlingens enda svensk, Alex Norén, är vidare till sextondelsfinal efter att ha besegrat Tony Finau i en avgörande gruppspelsmatch. Läs mer om den matchen HÄR.

Förra årets vinnare Dustin Johnson förlorade samtliga tre matcher och får därför inte chansen att försvara sin titel under helgen. Trots det tidiga uttåget hamnade Dustin Johnson i centrum efter att ha slagit en drive på 447 meter. Driven hade varit den längsta i PGA-tourens historia om det inte hade varit för att statistik från matchspel inte räknas som officiell.

Här är alla sextondelsfinaler:

Reed slog Spieth i avgörande match

Text: Erik Hallberg • 2018-03-24
TournyttJordan SpiethPatrick ReedTournyttWGC
Scroll to Top