World Golf Championships-Dell Match Play – Round Two

Tournytt

Regerande mästaren förlorade första två matcherna

Dustin Johnson kommer inte att spela tävlingsgolf i helgen. Efter två dagar och lika många förluster står det klart att amerikanen får åka hem.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-23 Uppdaterad 2019-12-12

När Dustin Johnson vann WGC-Match Play 2017 gjorde han det genom att vinna samtliga matcher. Amerikanen besegrade Jon Rahm i finalen och fick till slut lyfta pokalen. Den pokalen kommer han dock inte att få lyfta i år.

Efter två spelade matcher står det klart att världsettan inte går vidare till slutspel.

Under onsdagen förlorade DJ mot Bernd Wiesberger. På torsdagen var Adam Hadwin en för tuff motståndare.
– Jag spelade extremt solitt i dag, förstås. Jag satte puttarna när jag behövde det och behöll momentum. Jag förväntade mig att Dustin Johnson skulle spela bättre än han gjorde, jag rror att alla gjorde det, sa Hadwin efter segern 4&3.

Rory McIlroy förlorade sin första match men lyckades vinna under torsdagen. Det innebär att han fortfarande har chansen att åg vidare men att han inte har allt i sina egna händer.
– Det blir en spännande fredag, sa McIlroy.

Ytterligare en bekväm seger för Norén

Alex Norén är ende svensk med i veckans WGC-tävling då Stenson valt att inte delta.

Norén har chansen att gå vidare och möter Tony Finau i en helt avgörande gruppfinal. Vinnaren tar sig till slutspel. Svensken vann enkelt över Thomas Pieters men trots formen är han inte helt hundra på att han ska kunna vinna över Finau.
– Man måste vinna alla matcher. Tony är en otroligt bra spelare. Jag har spelat mycket med honom i år och han slår bollen så långt och dessutom säkert. Jag måste antagligen spela lika bra som jag gjorde i dag för att ha en chans att vinna, sa Norén efter segern mot Pieters.

Här kan du se alla resultat!


Text: Jesper Johansson • 2018-03-23
TournyttAlexander NorenDustin JohnsonRory McIlroyTournyttWGC
Scroll to Top