Arnold Palmer Invitational presented by MasterCard – Final Round

Tournytt

”Något spelare kommer behöva acceptera”

Att supportrar har favoriter är något som spelarna på PGA Tour kommer behöva acceptera. Men de ska däremot inte störa i själva spelet, säger Jay Monahan.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-22 Uppdaterad 2019-12-12

Supportrars beteende har blivit ett hett ämne på PGA Tour. Justin Thomas skickade hem en stökig supporter tidigare i år och Rory McIlroy föreslog efter lördagsvarvet av Arnold Palmer Invitational att man borde ha någon slags alkoholgräns på tävlingarna.

PGA Tours policy gör gällande att det är förbjudet att sälja alkohol en timme innan spelet är klart för dagen. Men det här är något som kan göras om, säger PGA Tour-chefen Jay Monahan.
– När det är människor som inte beter sig på rätt sätt och de druckit för mycket alcohol håller jag med McIlroy. I de situationerna gör människor det obekvämt för spelarna och därmed borde alkohol i samband med det sluta säljas.

Svensk Golf podcast: Stökiga supportrar & en lysande säsongsinledning

McIlroy: ”Begränsa alkoholen på banan”

Monahan menade också att det här är ett problem som lär öka, så länge intresset för tourgolfen ökar i USA. Det drar till sig större publikskaror och det kommer också attrahera åskådare som under vanliga sportevent lärt sig att skrik och rop är normen, likt det som hände Justin Thomas – då en supporter hoppades att hans boll skulle gå i bunkern.
– Jag hoppas att spelarna kontaktar de som arbetar ute på banan vid incidenter så att det kan omhändertas. Men att de skriker “landa i bunkern” är något spelare kommer behöva acceptera. I alla andra sporter finns det supportrar som inte hejar på ett visst lag eller en viss spelare. Så kommer det vara inom golfen också. Men de är, förstås, inte tillåtna att störa spelarna i själva spelet.


Text: Jesper Johansson • 2018-03-22
TournyttPGA TourTournytt
Scroll to Top