146th Open Championship – Previews

Tournytt

Ung Spieth gillade inte Mickelson

Det är inte lätt att göra alla supportrar nöjda. Jordan Spieth fick inte någon autograf av Mickelson och gillade honom inte på grund av det.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-21 Uppdaterad 2019-12-12

Phil Mickelson anses vara en av de mer givmilda golfarna på PGA Tour och tillbringar gärna flera timmar efter träningspass och rundor med fans för att signera saker och ta bilder.

Men även solen har sina fläckar, menar Jordan Spieth. Den yngre tourkollegan blev nämligen nekad en signatur av “Lefty” för många år sedan.
– Jag tror att det var vid AT&T Byron Nelson när jag var där med min pappa. Phil Mickelson och Davis Love var på övningsgreenen. Jag skrek till dem, vilket jag så här i efterhand förstår var irriterande precis som det är irriterande för mig nu. De småpratade.
– När de var klara på greenen gick Phil Mickelson åt andra hållet medan Davis Love gick fram till mig och gav mig sin autograf. Jag tänkte jättelänge att Phil stack ifrån mig med flit och på grund av det gillade jag honom inte så mycket, sa Spieth under en presskonferens inför veckans WGC-Dell Technologies Match Play.

Norén i tuff grupp

Jordan Spieth har nu mer förståelse varför Mickelson inte gav honom autografen.
– Han kanske var sen till en presskonferens, han kanske var tvungen att göra något för en sponsor. Han kanske gick till ett område där hundratals barn stod för att få en autograf.
– Det finns med all säkerhet barn som tror att jag gjorde vad jag trodde att Mickelson gjorde mot mig. Men det var förstås inte med flit i så fall. Och det kan aldrig ha varit Phils intention heller. 

Sedan de blivit kollegor har Jordan Spieth pratat med Mickelson om incidenten.
– Han gav säkert ett klassiskt Phill-svar. Typ “Ja, jag visste vem du var och ville inte gå över till dig” eller något sådant.
– Jag har nu sett hur han är och han är en genuint fin person som är trevlig mot alla han möter. Det spelar ingen roll vem det är. Han är en stor förebild för mig nu.


Text: Jesper Johansson • 2018-03-21
Tournytt19:e håletJordan SpiethPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top