Ung Spieth gillade inte Mickelson

Det är inte lätt att göra alla supportrar nöjda. Jordan Spieth fick inte någon autograf av Mickelson och gillade honom inte på grund av det.

Ung Spieth gillade inte Mickelson
Phil Mickelson och Jordan Spieth är nu kollegor. Men det fanns en tid då Spieth inte gillade "Lefty". //Foto: Getty Images

Phil Mickelson anses vara en av de mer givmilda golfarna på PGA Tour och tillbringar gärna flera timmar efter träningspass och rundor med fans för att signera saker och ta bilder.

Men även solen har sina fläckar, menar Jordan Spieth. Den yngre tourkollegan blev nämligen nekad en signatur av "Lefty" för många år sedan.
– Jag tror att det var vid AT&T Byron Nelson när jag var där med min pappa. Phil Mickelson och Davis Love var på övningsgreenen. Jag skrek till dem, vilket jag så här i efterhand förstår var irriterande precis som det är irriterande för mig nu. De småpratade.
– När de var klara på greenen gick Phil Mickelson åt andra hållet medan Davis Love gick fram till mig och gav mig sin autograf. Jag tänkte jättelänge att Phil stack ifrån mig med flit och på grund av det gillade jag honom inte så mycket, sa Spieth under en presskonferens inför veckans WGC-Dell Technologies Match Play.

Jordan Spieth har nu mer förståelse varför Mickelson inte gav honom autografen.
– Han kanske var sen till en presskonferens, han kanske var tvungen att göra något för en sponsor. Han kanske gick till ett område där hundratals barn stod för att få en autograf.
– Det finns med all säkerhet barn som tror att jag gjorde vad jag trodde att Mickelson gjorde mot mig. Men det var förstås inte med flit i så fall. Och det kan aldrig ha varit Phils intention heller. 

Sedan de blivit kollegor har Jordan Spieth pratat med Mickelson om incidenten.
– Han gav säkert ett klassiskt Phill-svar. Typ "Ja, jag visste vem du var och ville inte gå över till dig" eller något sådant.
– Jag har nu sett hur han är och han är en genuint fin person som är trevlig mot alla han möter. Det spelar ingen roll vem det är. Han är en stor förebild för mig nu.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!