Arnold Palmer Invitational presented by MasterCard – Final Round

Tournytt

”Det är mitt eget fel”

Tiger Woods hade chansen att vinna Arnold Palmer Invitational men slog utslaget på hål 16 out-of-bounds. Det innebar att chansen var borta och efteråt var amerikanen självkritisk.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-19 Uppdaterad 2019-12-12

Tiger Woods var under söndagsvarvet av Arnold Palmer Invitational på jakt efter en seger. Amerikanen startade urstarkt och var efter 13 hål fem under par för dagen med vittring på en första seger sedan 2013.

Men den chansen försvann på hål 16.

Amerikanen skulle slå ut på hålet som rankades lättast under veckan och hade han tre alternativ. Woods kunde inte besluta sig för något av dem och det slutade med att han drog utslaget till vänster, out-of-bounds.
– Jag fastnade i tankarna. Jag kunde inte besluta vad jag skulle göra, sa Woods efteråt.

Tiger närmar sig topp-100 på rankingen

Enligt honom själv var de tre alternativen att antingen slå en drive med högerskruv som följde fairway, att slå en så lång drive som möjligt för att flyga över fairwaybunkern eller att slå en spoon rakt ut i fairway.

Beslutet blev att slå drivern men efter att ha missat höger under hans första tre rundor under veckan blev resultatet under söndagen en boll långt till vänster.
– Jag fegade ut och slog ett riktigt dåligt golfslag. Det är mitt fel då jag inte hade rätt inställning när jag gick in i slaget.

Makalös McIlroy snuvade Stenson

Det blev en bogey för Woods på hål 16 och det följde han upp med ytterligare en bogey på hål 17 och ett par på hål 18. Till slut blev han delad femma i tävlingen och tog därmed sin tredje raka topp 12-placering.
– Jag visste att jag var tvungen att fortsätta göra birdies om jag skulle ha en chans att vinna. De andra spelarna var så långt bakom mig att jag visste att de också skulle göra birdies där jag gjorde det.
– När jag klev upp på tee på hål 16 visste jag att jag antagligen behövde göra minst tre birdies på de sista tre hålen för att ha en chans att nå ett särspel. Jag visste också att det knappt skulle räcka, då Rory McIlroy spelade så bra en bit bakom mig.


Text: Jesper Johansson • 2018-03-19
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top