Arnold Palmer Invitational Presented By MasterCard – Round Three

Tournytt

Stenson ensam i toppen

Men jagas av mängder av toppspelare

Text: Martin Strömberg • 2018-03-18 Uppdaterad 2019-12-12

Inför tredje ronden av Arnold Palmer Invitational hade svenske Henrik Stenson och amerikanen Bryson deChambeau ett litet gap ner till övriga.

Efter ronden har Henrik Stenson ensam ledning, men den är bara ett ynka slag före DeChambeau och två före McIlroy, som gick runt på 67 slag.

– Jag kunde haft två eller tre slag vilket hade varit skönt. Men det är så spelet fungerar, ibland trillar det i ett par puttar trots att du inte förtjänar det och ibland är det tvärtom. Det gäller att hålla tålamodet uppe och hoppas att man får tillbaka ett par i morgon, sa Stenson efter sin rond på 71 slag.

Bay Hill har torkat ut och den tredje ronden spelades tuffare än de två första. Greener och fairways har blivit hårdare och det är svårare att få fast bollarna.

– Man får vara lite försiktig. Man kan vara aggressiv med wedge och möjligen järnnio men har man bara fem meter kort om och fem meter förbi pinnen så kan man inte få bollen att stanna.

Svensken gjorde egentligen det mesta rätt under lördagen. Han höll bollen i spel bra från tee och träffade elva fairways av fjorton möjliga. Han slog bra solida järnslag men hade vid ett par tillfällen marginaler mot, tian och sjuttonde i synnerhet, där han tappade slag trots att han egentligen slog bra slag.

– Jag missade egentligen inte något slag sista sex och är nöjd med hur jag spelade. Det känns väl som att jag lämnade ett eller två slag därute och det är lite frustrerande att inte få scoren med sig riktigt. Men jag är fortfarande i ledningen och man måste spela bra om man ska vinna i morgon.

Tre slag bakom sig har Stenson Ryder Cup-partnern Justin Rose och ytterligare ett slag längre ner finns Rickie Fowler. På sju under och en delad tiondeplats finns dessutom en viss Tiger Woods, så nog finns det konkurrenter och eldkraft i bakhasorna på Stenson.

Om Stenson lyckas hålla undan på söndag tar han sin sjunde seger på PGA-touren.

 

Stenson ensam i toppen

Stenson i delad ledning


Text: Martin Strömberg • 2018-03-18
TournyttBryson DeChambeauHenrik StensonJustin RosePGA TourRory McIlroyTiger WoodsTournytt
Scroll to Top