Valspar Championship – Round Two

Tournytt

”Det är bara småsaker ifrån”

Trots att Jordan Spieth missade cutten i Tampa är han positiv inför Masters Tournament.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-10 Uppdaterad 2019-12-12

Jordan Spieth får inte spela helgens rundor av Valspar Championship. Amerikanen, som vann tävlingen 2015, var fem över par efter fredagens runda och missade cutten med två slag.

Under alla hans tidigare resor till Copperhead Course har Jordan Spieth slutat bättre än delad 20 men den här gången tog det alltså stopp. På de 36 hålen amerikanen spelade lyckades Spieth bara göra tre birdies.
– Jag var helt fel ute med järnen. Puttningen var inte heller mycket bättre jämfört med förra veckan. Då skjuter man över par, sa Spieth efteråt.
– Tidigare har jag slagit bollen så bra att jag inte kunnat gå över par oavsett hur dåligt jag puttat. Jag hade en riktigt dålig bollträff i går.

Henrik Stenson missade cutten


Formsvage McIlroy försöker hitta tillbaka

Det här är Jordan Spieths andra missade cut under året då han missade kvalgränsen under Waste Management Phoenix Open. Sedan dess har han dock tre topp 20-placeringar. Förra veckan var han delad 14 i Mexiko.
– Jag gjorde stora framsteg på västkusten och de senaste två veckorna har jag tagit några steg tillbaka, tyvärr. Det är känslan just nu. 

Kommande vecka är Jordan Spieth spelledig och startat sedan jakten på sin andra gröna kavaj genom att spela WGC-Dell Technologies Match Play och Houston Open. Texas-spelaren är positiv inför årets första major.
– Jag har missat cutten veckan innan Augusta vid två tillfällen och haft chansen att vinna på söndagen. Jag vet att formen är nära. Jag har sagt det förut och ännu inte presterat vad jag borde ha gjort. Men jag tror verkligen att det bara är småsaker ifrån, sa Spieth.


Text: Jesper Johansson • 2018-03-10
TournyttJordan SpiethPGA TourTournyttUS Masters
Scroll to Top