5de417d5be60e

Tournytt

Mickelson tacksam för vad rivalen Tiger gjort

Phil Mickelson är tacksam för det Tiger Woods gjort för golfen och att han varit aktiv under 14-faldige majorvinnarens era.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-09 Uppdaterad 2019-12-12

Phil Mickelson och Tiger Woods har under alla år tampats på golfbanan och varit rivaler. Men de senaste åren har de båda amerikanerna kommit närmare varandra då de fått en gemensam fiende: den yngre generationen.

Med spelare som Rory McIlroy, Jordan Spieth och Justin Thomas har de båda uppmuntrat varandra att spela bättre.
– Vi har verkligen velat att det ska gå bra för oss båda och fortsatt tro att vi kan slå de här yngre spelarna som kommit upp, säger Mickelson till Dan Patrick Show.

Phils första seger sedan 2013

Mickelson lyckades vinna WGC-Mexico Championship och därmed ta sin första seger sedan The Open 2013. Det tror han inspirerar Woods.
– Nu såg han mig vinna och Tiger Woods har alltid varit lite bättre än mig. Så jag skulle inte bli förvånad om han vinner nu för att återigen bevisa att han är lite bättre, skojade Mickelson som också passade på att berätta hur tacksam han är för att ha spelat samtidigt som Tiger Woods.
– Jag är extremt tacksam över att jag har fått tävla med och mot Tiger Woods under alla de här åren. Jag tror inte att jag skulle spelat så bra som jag gjort om inte Tiger Woods hade spelat under samma era.
– Jag hade inte heller kunnat vara kvar på touren och behålla min hälsa som jag gjort om det inte vore för Tiger Woods.

Woods plan: Så ska han briljera i Masters

När Tiger Woods kom ut på touren slog han längre än de flesta och på många sätt förändrade han golfen till en sport där fysisk form blev viktigare. Även det inspirerades Phil Mickelson av.
– Han är den som fick mig att börja fysträna 2003 och ge mig den styrka som jag har under några lager av fett, skojade Mickelson.
– Jag har jobbat hårt för att stärka musklerna som stödjer min ryggrad, mina knän och mina axlar för att förlänga min karriär.

De båda spelar i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill.


Text: Jesper Johansson • 2018-03-09
TournyttPGA TourPhil MickelsonTiger WoodsTournytt
Scroll to Top