Maybank Championship Malaysia – Day Two

Tournytt

Därför skippar Stenson även årets andra WGC-tävling

Henrik Stenson spelar den här veckan Valspar Championship. Men som en del av Masters-uppladningen hoppar han över WGC-tävlingen i Texas.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-08 Uppdaterad 2019-12-12

Henrik Stenson valde att hoppa över WGC-Mexico Championship förra veckan och spelar istället veckans Valspar Championship som en start på uppladdningen till The Masters på Augusta National.

Svensken väljer också att hoppa över WGC-Dell Technologies Match Play senare i mars – vilket är en tävling som ger gratispoäng på världsrankingen och en garanterad prischeck.

Svensk Golf podcast: Driverspecial och Stensons Master(s)plan

Det blir tredje raka året som Stenson inte spelar årets enda matchtävling och anledningen är, precis som tidigare, att det inledningsvis är gruppspel i tävlingen. Om det hade varit en traditionell utslagstävling som 2007, då han vann tävlingen, hade han fortsatt spelat den.
– Matchspel handlar om att vinna eller försvinna för mig. Antingen vinner jag och får fortsätta, eller så förlorar jag och får åka hem, sa Stenson inför veckans Valspar Championship.

Stenson pratade också om en mellanväg som innebär att man till en början spelar 36 håls slagspel för att sedan låta de bästa spelarna gå vidare till ett matchformat. Men med formatet som råder väljer han att hoppa över resan till Austin, Texas.
– Jag har en viktig period av tävlingar framför mig. Allt leder, förstås, upp till Masters och jag har gjort en hel del bra arbete och den här veckan hoppas jag få lite svar på hur formen är. Jag vill se vad som fungerar och vad som potentiellt inte gör det och hur jag ska arbeta de kommande veckorna.

Stenson: ”Jag tänkte mjukstarta med lite Tiger och Spieth”


Stenson, Spieth & Tiger i samma boll


Text: Jesper Johansson • 2018-03-08
TournyttHenrik StensonTournyttUS MastersWGC
Scroll to Top