World Golf Championships-Mexico Championship – Final Round

Tournytt

TV: Se Thomas sänka inspelet för att fixa särspel

Justin Thomas sänkte inspelet på tävlingens 72:a hål för att fixa ett särspel. Se det makalösa slaget nedan.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-05 Uppdaterad 2019-12-12

Justin Thomas hade en tuff start av årets WGC-Mexico Championship. Efter två rundor var förra årets bästa spelare på PGA Tour på par, och långt ifrån täten.
Men sedan kom helgen.

Under lördagen gick Thomas runt på 62 slag, –9, och slog det tidigare banrekordet med ett slag. I och med det var han inne i tävlingen och hade chansen att vinna under söndagen med ett fint resultat. Det gjorde han.

På söndagen gick han runt på 64 slag för att tvinga sig in i ett särspel mot Phil Mickelson. Väl där förlorade han, men bedriften att ta sig in i ett särspel sticker ut. Framför allt med tanke på han sista slag på söndagsvarvet. 

Spana in det här inspelet för att tvinga sig till ett särspel:

I och med eaglen på det 18:e hålet under söndagen gick amerikanen 16 under par under lördagen och söndagen och efteråt var han inte överdrivet besviken trots att han förlorade i särspelet mot Phil Mickelson.
– Om du hade sagt till mig efter de första två varven att jag skulle vara i särspel skulle jag säga att du ljög. Jag har spelat otroligt bra golf de senaste två dagarna och jag har aldrig varit stoltare över mig själv än nu, sa Thomas efteråt.


Text: Jesper Johansson • 2018-03-05
TournyttJustin ThomasPhil MickelsonTournyttWGC
Scroll to Top