Quicken Loans National – Round Two

Tournytt

Rahm skänker pengar baserat på antal birdies och eagles

Jon Rahm kommer att skänka pengar till jordbävningsdrabbade i Mexiko. Hur mycket det blir beror på hans resultat i veckans WGC-tävling.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-01 Uppdaterad 2019-12-12

I februari utsattes stora delar av södra och centrala Mexiko för en jordbävning som nådde 7,2 på richterskalan. I september skedde också en jordbävning i landet som kostade 228 personer livet.

Under onsdagen meddelade Jon Rahm, som är med i veckans WGC-Mexico Championship, att han vill hjälpa till.
Publikfavoriten som förra året slutade trea kommer att donera 1 000 dollar (8 300 kronor) för varje birdie han gör i veckan och 3 000 dollar (24 900 kronor) för alla eagles. Pengarna går oavkortat till mexikanska Röda Korset.

Norén i europeisk supergrupp i Mexiko

Under FedExCup-slutspelet donerade Jon Rahm 1 000 dollar för varje birdies och 2 000 dollar för varje eagle till hjälporganisationer som arbetade med Hurricane Harvey.
– Precis som jag gjorde under FedExCup, på grund av jordbävningen som skedde i Mexiko nyligen och de tidigare jordbävningarna, kommer jag att donera pengar till mexikanska Röda Korset för att hjälpa alla människor som är i nöd, säger Rahm.
– Jag känner, som spansk och latinsk, att jag vill hjälpa det här samhället. Nu hoppas vi att jag kan göra många så att jag kan donera så mycket pengar som möjligt.


Text: Jesper Johansson • 2018-03-01
TournyttJon RahmTournyttWGC
Scroll to Top