The Honda Classic – Final Round

Tournytt

”Minns inte att jag höll klubban”

Talangen Sam Burns slutade delad åtta i Honda Classic och hyllades efteråt av Tiger Woods, hans spelkamrat under söndagen.

Text: Jesper Johansson • 2018-02-26 Uppdaterad 2019-12-12

Det är skillnad på spelkamrat och spelkamrat.

Sam Burns, som startade i veckans Honda Classic med hjälp av en sponsorinbjudan, spelade tillsammans med Tiger Woods under det avslutande söndagsvarvet. Efteråt hade han 448 olästa meddelanden på telefonen.
– Jag minns inte att jag höll klubban i händerna, sa Burns om sitt första slag på söndagen.
– Det var som att jag hade tappat all känsel. Det är nästan så att jag är mållös. Man ser honom på TV, man ser honom överallt och helt plötsligt står man bredvid honom på första tee och tänker “Det där är Tiger Woods”.

Here comes Tiger

Trots nerverna lyckades PGA Tour-debutanten sätta utslaget i fairway, sedan limmade han inspelet till mindre än en meter och satte birdieputten. Två hål senare kom nästa birdie. Nervositeten släppte något då Tiger Woods småpratade med Burns för att bryta isen.
– Jag var verkligen exalterad. Jag visste att det skulle vara kaotiskt med alla människor. Det här är något jag velat göra sedan jag var barn. Alla i min ålder, eller någon ålder, vill spela golf med Tiger Woods. Speciellt på en söndag under Honda Classic. Jag hade superkul hela dagen.

TV: Kolla in Tigers monsterdrive

Sam Burns spelade inte bara golf med Tiger Woods. Han spelade bättre golf än honom också. På söndagen gjorde han två birdies och noll bogeys. Därmed gick han runt på 68 slag, två bättre än Tiger Woods. I och med det slutade han topp-10 och sponsorinviten resulterade i en startplats i Valspar Championship om två veckor.
– Han spelade vackert. Han är här för att försöka bygga momentum och utnyttja sin sponsorinbjudan. I dag och hela den här veckan var ett stort steg för honom, sa Tiger Woods om Sam Burns – som bara var åtta månader gammal när Tiger Woods vann The Masters 1997.

Oavsett om Sam Burns tar sig in på PGA Tour till kommande år eller inte kommer han alltid kunna berätta om dagen då han spelade med Tiger Woods på en söndag.
Och gjorde så bättre än 14-faldige majorvinnaren.

Det är inte fy skam det heller.


Text: Jesper Johansson • 2018-02-26
TournyttPGA TourSam BurnsTiger WoodsTournytt
Scroll to Top