5de419d384e6d

Tournytt

Cobras nya järn ska ge precision på tour-nivå

Spana in Cobras nya järnklubbor.

Text: Jesper Johansson • 2018-02-26 Uppdaterad 2019-12-12

Mjukare känsla, förbättrad kraft och en ny svart finish är de stora nyheterna i Cobras nya järnklubbor – King Forged TEC Black.

Klubborna finns i både one-length och i en standarduppsättning. Enligt företaget ska de nya järnklubborna vara en perfekt kombination av form, funktion, distans och känsla.

Precis som alla Cobra-järn kommer klubborna med Cobra Connect Powered by Arccos System, vilket innebär att man kan föra statistik av sina slag genom en applikation i mobilen.
Dessutom ingår sensorer som köpare av Cobra-klubborna kan använda på de andra klubborna i bagen.

Cobras nya järn ska ge precision på tour-nivå

– Den bättre spelaren kommer att älska kombinationen av mjuk känsla, precision på tour-nivå och den maximala formbarheten som KING Forged TEC Black Irons bidrar med, säger Tom Olsavsky, vice president över Cobras R&D-avdelning.
– Med några otroliga nya innovationer kommer de här järnen att tillåta golfare att vara pricksäkra och träffa fler greener för bättre resultat, samtidigt som klubborna är lika snygga runda efter runda.

Cobras nya järn ska ge precision på tour-nivå

Cobras nya järnmodell använder sig av en smidd träffyta gjord av rostfritt stål som är tunnare och starkare för att ge högre bollhastigheter över hela träffytan. Helt nya “Technology Enhanced Cavity” (TEC) är helt gjord i kolfiber vilket dämpar vibrationer för att ge en mjukare och mer solid träff. En helt ny svart finish är skapad som ska vara extremt tålig mot slitage enligt företaget.

King Forged TEX Black-järnen använder sig av wolfram-vikter på strategiskt utvalda platser i klubbhuvudena mot hälen och tån för att sänka klubbans CG och ge mer förlåtande egenskaper samt precision. 

I butik: 6 april.

Cobras nya järn ska ge precision på tour-nivå

Text: Jesper Johansson • 2018-02-26
TournyttCobra/PumaJärnUtrustning
Scroll to Top