5de41a2824776

Tournytt

TV: Från 245 meter till stendöd

Norén har toppläge efter drömeagle på 18:e

Text: Martin Strömberg • 2018-02-25 Uppdaterad 2019-12-12

För andra gången på fyra veckor går Alex Norén in i slutronden på PGA-touren som en av segeraspiranterna.

Hans eagle på 18:e igår innebar 65 slag för ronden och med fem under par totalt är han ensam sexa inför söndagens spel, tre slag bakom ledande Luke List.

– Det var lite lättare idag, lite mindre vind. Igår fick jag en dålig start och försökte jaga birdies, det fungerade inte så bra. Idag spelade jag lite mer konservativt och fick en bra start, då blir det enklare, förklarade Alex efter ronden.

Och så har puttningen börjat fungera igen. Igår tjänade Norén över tre slag mot fältet på greenerna och han har hittills gått den så kallade “Björnfällan”, Champion Course hål 15-17, ett under par i veckan.

– De hålen spelades lite lättare idag med mindre vind.

 

 

För en knapp månad sedan föll Norén i särspel i sin första start som medlem på PGA-touren i Torrey Pines. Nu har han återigen chansen att ta hem sin första seger. Men han har spelare som Justin Thomas och Tommy Fleetwood framför sig, och en viss Tiger Woods, bakom sig.

– Jag vet hur allt det där fungerar, man tror att man har chansen när man ligger däruppe, men det finns så många bra spelare både framför mig och bakom mig och alla kan skjuta en låg score. Jag måste gå ut och försöka göra en bra score och helt enkelt se vad som händer.

Och avslutningen av tredje ronden höll hög Norén-klass. En spoon från 245 meter landade perfekt just inne på green och rullade ut till en dryg meter från hål.

– Jag hade perfekt mått och slog en liten fade som blev bra. Ett av dagens bästa slag helt klart.

Som vanligt när Tiger Woods spelar handlar 50 procent av all bevakning om honom, vilket kanske kan gynna Alex Norén en smula. Han går ganska obemärkt förbi trots att han ligger ensam sexa, fyra slag före Woods.

Under slutronden spelar Alex tillsammans med Jamie Lovermark i tredje boll från slutet.

TV: Noréns bunkershow

TV: Från 245 meter till stendöd

Text: Martin Strömberg • 2018-02-25
Tournytt
Scroll to Top