The Honda Classic – Round Three

Tournytt

Here comes Tiger

Ska han kunna hämta in sju slag?

Text: Martin Strömberg • 2018-02-25 Uppdaterad 2019-12-12

Det är massiv bevakning av varenda steg han tar.

På många sätt är det imponerande hur Tiger Woods hanterar den enorma haussen kring hans person och ändå presterar på golfbanan.

I sin blott fjärde start för året har Woods nu faktiskt en viss tätkännning och i intervjun efter sin tredje rond av Honda Classic har han tydliga segerförhoppningar, trots att han är sju slag efter.

– Jag kommer att gå ut nästan en timme innan ledarbollen och kan jag sätta en bra score i klubbhuset kan vad som helst hända, säger Woods.

Han är alltså sju slag baom Luke List inför sista ronden och behöver troligen göra något i stil med den 62:an som gjorde att han nästan jagade ikapp Rory McIlroy, 2012.

– Jag måste definitivt gå under par men sedan beror det på vinden och hur svår banan spelas.

Och jämfört med Riviera för en vecka sedan är det dramatiska förbättringar i Woods spel. Men enligt huvudpersonen själv handlar det mesta om käsnlor och hur man uppfattar banan rent visuellt.

– Jag älskar Riviera men jag spelar aldrig bra där. Här ser jag slagen på ett annat vis och känner mig mer bekväm, jag är van vi vindarna som alltid blåser här eftersom jag bor alldeles intill.

En spännande söndagskväll i Florida väntar.

 


Text: Martin Strömberg • 2018-02-25
TournyttTiger WoodsTournytt
Scroll to Top