Genesis Open – Round One

Tournytt

Uppåt för Blixt

"Spelet finns där inne någonstans"

Text: Martin Strömberg • 2018-02-18 Uppdaterad 2019-12-12

Det var en dag då Jonas Blixt inte spelade på topp från tee till green men ändå klättrade 16 placeringar upp till en delad 20:e plats inför sista ronden.

Förklaringen?

En glödhet putter.

– Idag är jag mest nöjd med puttningen och tre under var nog det bästa jag kunde skjuta idag.

Blixt tjänade nästan fem slag mot fältet på greenerna och till sista ronden vill värmlands-smålänningen ha en kombination av dag två och dag tre.

– Jag vill putta som idag och slå bollen som igår, då kan jag scora ganska bra. Det finns där inne spelet, någonstans, sa Blixt till svenskgolf.se/wp efter tredje ronden.

Blixt är sju slag bakom ledande, pånyttfödde Bubba Watson, som gick sex under par tredje ronden och är tio under totalt.

Ett slag bättre ändå noterade världsettan, Dustin Johnson, som klättrade från 53:e till delad åttondeplats via 64 slag.

För Alex Norén såg det bra ut länge men tre sena bogeys innebar ett fall ner till en delad 26:e plats inför avslutningsdagen.

– Jag spelade bra i tolv hål men treputtade tolvan från bra birdieläge, jag var lite för aggressiv med förstaputten och missade returen. Men jag får försöka göra en bra sistadag så vet man aldrig, sa Alex till svenskgolf.se/wp.

David Lingmerth inledde fint med en eagle på sitt sjätte hål (banans 15:e) då han slog i andraslaget från 175 meter, men David tappade sedan på vägen in och fick nöja sig med 76 slag tredje ronden.

Inför sista dagen är han på 75:e plats.

Uppåt för Blixt

Text: Martin Strömberg • 2018-02-18
TournyttAlexander NorenDavid LingmerthJonas BlixtPGA TourTournytt
Scroll to Top