AT&T Pebble Beach Pro-Am – Round Three

Tournytt

Stjärnfall från WGC-tävlingen i Mexiko?

Det är redan klart att Rory McIlroy inte kommer att spela WGC-tävlingen i Mexiko. Nu är det klart att fler stjärnor ser ut att missa tävlingen.

Text: Jesper Johansson • 2018-02-13 Uppdaterad 2019-12-12

När WGC-Mexico Championship spelas nästa månad är det flera stora namn som avstår från att delta.

Rory McIlroy har meddelat att han inte spelar tävlingen och nu skriver AAP att Jason Day planerar att också avstå tävlingen som spelas 1–4 mars.

Australiern kommer istället att umgås med sin mor som förra året behandlades för lungcancer.
– Min mamma kommer till USA för att undersökas den veckan. Så jag kommer att tillbringa tiden med henne, säger Jason Day.

Jason Day i tårar

I och med att den forne världsettan inte spelar i Mexiko är han schemalagd för bara två tävlingar fram till The Masters. Day ska spela Arnold Palmer Invitational och WGC-Dell Technologies Match Play. Under året har Jason Day spelat två tävlingar. Den första, Farmers Insurance Open på Torrey Pines vann han efter ett särspel mot Alex Norén. Hans andra tävling, på Pebble Beach, slutade med en delad andraplats. 

Ytterligare en stjärna kan missa tävlingen på Club de Golf Chapultepec. Jordan Spieth är osäker på sitt deltagande.
– Jag har ingen aning om hur mitt schema kommer att se ut efter Genesis Open. Jag vet att jag kommer vara ledig under Honda Classic. Jag kommer att känna lite hur jag mår, hur jag har återhämtat mig under den ledigheten, sa Spieth till reportrar efter tävlingen på Pebble Beach.
– Därefter kommer jag gör allt jag kan för att vara så förberedd som möjligt till Augusta.


Text: Jesper Johansson • 2018-02-13
TournyttJason DayJordan SpiethRory McIlroyTournyttWGC
Scroll to Top