AT&T Pebble Beach Pro-Am – Round Three

Tournytt

Doldis och DJ delar ledningen i Kalifornien

Det är bäddat för en spännande avslutning av årets upplaga av AT&T Pebble Beach Pro-Am. Efter 54 hål delas ledningen av världsettan Dustin Johnson och den 246:e rankade Ted Potter Jr.

Text: Erik Hallberg • 2018-02-11 Uppdaterad 2019-12-12

Inför veckans tävling på PGA Tour var det många som höll världsettan Dustin Johnson som favorit, men var det någon som trodde att han skulle dela ledning efter 54 hål med Ted Potter Jr?

Samtidigt som de flesta världsstjärnorna spelade Pebble Beach under lördagen ångade Potter Jr. på ordentligt på den något lättare banan Monterey Peninsula. Potter, som gick runt på 62 slag, hade till och med bud på en ännu lägre score. Efter 16 spelade hål låg doldisen 11 slag under par. Således hade en birdie på de tre avslutande hålen räckt för en historisk sub-60-score. 

Men efter att ha avslutat med två bogeys på de tre sista hålen fick Potter nöja sig med att signera ett scorekort som noterade 62 slag för dagen.

– Jag visste att de tre avslutande hålen var riktigt svåra och att jag skulle få jobba för mina par där. Det kändes inte som att jag slog särskilt dåliga slag på de sista hålen men jag blev ändå ganska hårt straffad, säger Ted Potter Jr till PGA Tour.

Potter Jr , som har vunnit en gång tidigare på PGA Tour, kommer att göra allt i sin makt för att knipa sin andra seger på touren under söndagen. I ledarbollen kommer han ha sällskap av Dustin Johnson som jagar sin 18:e seger.

Johnson blandade och gav under lördagen, fyra birdies och en eagle varvades med fyra bogeys. Sammanlagt gick världsettan runt på 70 slag, två under par.

Tävlingens enda svensk, Jonas Blixt, fick en tuff start på rundan med tre bogeys och en dubbelbogey under de första nio hålen. Värmlänningen missade till sist kvalgränsen med ett slag.

Toppen av leaderboarden:

Doldis och DJ delar ledningen i Kalifornien

Text: Erik Hallberg • 2018-02-11
TournyttDustin JohnsonPebble Beach Golf LinksPGA TourTournytt
Scroll to Top