AT&T Pebble Beach Pro-Am – Round Two

Tournytt

Dustin Johnson i delad ledning i Kalifornien

Världsettan visade upp ett strålande spel när han gick runt Monterey Peninsula på nytt personligt rekord - 64 slag.

Text: Erik Hallberg • 2018-02-10 Uppdaterad 2019-12-12

Det är ingen nyhet att Dustin Johnson gillar veckans tävling på PGA Tour. Världsettan har ett strålande facit med två segrar och sju topp-10 placeringar på 10 starter. 

Trots de fina resultaten i tävlingen har Johnson alltid haft svårt för en av de tre tävlingsbanorna – Monterey Peninsula. Under sina åtta senaste tävlingsvarv på banan har amerikanen endast lyckats bryta 70-strecket två gånger med en 68:a 2010 och en 69:a 2015.

Under fredagens spel gjorde amerikanen sin bästa runda hittils på banan när han gick runt på 64 slag, sju under par.

– Det här var antagligen första gången jag spelat den här banan med fint väder så det här var verkligen en bra dag. Jag gillar verkligen den här golfbanan och det känns som att jag borde spela bra här men av någon anledning har det inte gått vägen tidigare år, säger Dustin Johnson till pgatour.com.

Johnson delar ledningen med landsmannen Beau Hossler som under fradagen sköt en 67:a på Spyglass Hill och precis som Johnson parkerar på 12 slag under par.

Efter 36 spelade hål ligger tävlingens ende svensk, Jonas Blixt, fem slag under par vilket räcker till en delad 23:e plats.

Toppen av leaderboarden:

Dustin Johnson i delad ledning i Kalifornien

Text: Erik Hallberg • 2018-02-10
TournyttDustin JohnsonPebble Beach Golf LinksPGA TourTournytt
Scroll to Top