Farmers Insurance Open – Final Round

Tournytt

Desperat Day: ”Måste försöka vinna varje tävling”

Jason Day har problem med ryggsmärtor och är orolig över hur lång karriären kan bli.

Text: Jesper Johansson • 2018-02-08 Uppdaterad 2019-12-12

Det senaste året har varit tufft för Jason Day. Australiern har haft problem med ryggsmärtor och på sidan om golfen har han haft en hel del bekymmer. Under våren 2017 diagnostiserades hans mor med cancer och under hösten fick han och hans fru, Ellie Day, ett missfall.

Trots detta lyckades han vinna Farmers Insurance Open på Torrey Pines efter ett långt särspel mot Alex Norén.
Och mycket av den segern dedikerar han sin mentala förmåga och närmast desperata inställning.
– Varje gång jag startar en tävling borde jag tänka “Det här kan bli min sista”, sa Day under en presskonferens inför veckans AT&T Pebble Beach Pro-Am.
– Eftersom jag inte vet vad som händer härnäst. Min rygg kan vara förstörd då, och jag kanske aldrig kan plocka upp en golfklubba igen. Jag måste försöka vinna varje tävling. 

 

 

Filmen du bara måste se: Jason Day Story

Under sin karriär har Jason Day hittills vunnit en majortävling och ytterligare elva segrar på PGA Tour. Det är en siffra han vill förbättra innan han lägger goflbagen på hyllan.
– Jag tycker inte att elva segrar räcker. Jag tycker att det är  alldeles för lite. Jag försöker inte var respektlös mot andra det är bara att, för mig, är elva segrar för lite.
– Jag vill vara en flerfaldig majorvinnare. Jag vill vinna alla majors. Men allt över 20 segrar totalt är bra. Man måste sätta ett högt mål. 

Jason Day har varit ledig sedan segern på Torrey Pines och när man ser hans statistik från veckans tävling har han en god chans att vinna sin andra raka tävlingsstart.

Australiern har nämligen slutat sexa eller bättre i hälften av sina starter i tävlingen.

Jason Day är delad 32:a efter rond 1. 


Text: Jesper Johansson • 2018-02-08
TournyttJason DayPGA TourTournytt
Scroll to Top