Waste Management Phoenix Open – Round Three

Tournytt

Phil två slag efter

Jagar första segern på nästan fem år

Text: Martin Strömberg • 2018-02-04 Uppdaterad 2019-12-12

Phil “Lefty” Mickelson är utan tvekan en av de allra största spelarna genom tiderna med sina fem majors och 42 PGA Tour-titlar.

Men de senaste åren har segrarna lyst med sin frånvaro och Phil har inte vunnit på amerikansk mark sedan februari 2013 då han vann just här i Phoenix.

Nu är han bara två slag bakom ledande Rickie Fowler inför avslutningsronden och han hyllade stödet från de över 216 000 (!) åskådarna som tagit sig ut till tävlingen under lördagen.

 

 


Phil gick i skolan i Arizona State, har tre segrar här och dessutom tio topp tio-placeringar, ha är hemmafavoriten numer ett.

– Jag tror att deras support var anledningen till att jag lyckades plocka fram mina bästa slag på slutet, sa Phil, som avslutade med två raka birdies för en 66:a.

Phil kommer att spela med Bryson DeChambeau och Xander Schauffele sista ronden och han har tydliga mål över vad som behöver förbättras om han ska komma tillbaks till den absoluta toppen och börja vinna tävlingar igen.

– Jag måste undvika att kasta bort slag från tee. Under vintern har jag tränat mycket drives, jag kommer aldrig att bli en av de bästa från tee, men om jag kan undvika pliktslag och hålla bollen i spel bättre så kommer jag att tjäna slag på andra ställen. Den här veckan har jag varit medelbra med drivern och det är allt jag begär.

Phil två slag efter


TV: Se Phil slå driver ur tjockruffen


Text: Martin Strömberg • 2018-02-04
TournyttBryson DeChambeauPGA TourPhil MickelsonRickie FowlerTournyttXander Schauffele
Scroll to Top