Omega Dubai Desert Classic – Day Four

Tournytt

Li tog ner McIlroy

Vann efter magisk avslutning i Dubai

Text: Martin Strömberg • 2018-01-28 Uppdaterad 2019-12-12

Med sex hål kvar hade nordirländaren, Rory McIlroy, kopplat greppet om segern i Dubai Desert Classic.

Men då iscensatte kinesiske Haotong Li en magisk avslutning som inte McIlroy kunde svara på, segern var Lis andra på Europatouren efter segern på hemmaplan i Volvo China Open 2016.

Han gick fyra under sista sex hålen och avslutade med att rull i sin birdieputt från tre meter på sista hålet.

– Jag är stolt över att jag lyckades komma tillbaks och under de sista hålen slog jag några av mina bästa slag hittills i lvet, sa en lycklig Haotong Li.

McIlroy hade chansen att ta tävlingen till särspel på sista green men eagleputten från knappt 20 meter var lite hård och lite hög.

 

 

 

Li tog ner McIlroy

Detta var första gången Li ledde inför avslutningsronden på ET och han lyckades verkligen förvalta den möjligheten.

Han inledde svagt och slog en hel del mindre bra slag första nio, men Li såg trots det aldrig stressad ut utan fortsatte bara att spela lugnt och metodiskt.

– Det var nervöst i början men jag intalade mig själv att jag hade chansen hela vägen.

Segerresultatet 23 under par är nytt rekord i Dubai Desert Classic och Li hyllade sin motståndare McIlroy efter att segern var klar. 

– Det är otroligt att spela med honom och jag har lärt mig massor av den här ronden. Det här ger mig mycket självförtroende. Jag ser särskilt mycket fram mot att få spela Masters på Augusta för första gången, avslutade Li.

För de båda svenskarna som hade tätkänning blev det en klart godkänd sistarond. Ingen av dem kunde riktigt hota men avslutade ändå starkt.

Henrik Stenson sköt 68 efter en läcker eagle på sista hålet och Alexander Björk avslutade med birdie på sista för 69. Duon delade sjätteplatsen tillsammans med elva (!) andra spelare.

Robert Karlsson gick på par sista ronden och delade 51:a plats på nio under par.


Text: Martin Strömberg • 2018-01-28
TournyttAlexander BjörkEuropean TourHaotong LiHenrik StensonRobert KarlssonRory McIlroyTournytt
Scroll to Top