5de41db1c991b

Tournytt

TV: Kastade headcover på caddien

Spelaren blev arg på sin caddie. Och kastade putter-headcovern mot honom.

Text: CM Hellsten • 2018-01-26 Uppdaterad 2019-12-12

Rhein Gibson slutade trea i The Bahamas Great Abaco Classic på Web.com Tour. Han var två slag bakom vinnaren från Kanada med det svenskklingande namnet Adam Svensson.

På avslutningshålet var Rhein Gibson tvingad göra en birdie för att nå särspel.
Andraslaget hamnade i ett hinder och Rhein Gibson tvingades droppa. Han fick dock ytterligare ett pliktslag av domarna eftersom hans tillfällige caddie hade lyft bollen medan den fortfarande var i spel.
Efter att ha chippat in femteslaget på green visar Golf Channels filmklipp hur Rhein Gibson tar sin putter och kastar headcovern mot caddiens bröst.

Efteråt sa Rhein Gibson så här till australiensiska AP:
– Det var i stridens hetta. Jag spelade bra och hade satt mig i en fantastisk position och när det där händer så kan det kosta mig mellan 15.000 och 18.000 dollar.


Senare bad Rhein Gibson om ursäkt på Twitter:
“Olyckligtvis var min caddie involverad i ett regelfall på 18:e som gjorde att jag föll från andra till tredje plats. Mitt agerande var mindre professionellt och jag ber om ursäkt till caddien och de som har tagit illa vid sig av mitt beteende”.

Samarbetet bröts efter ronden i onsdags.
Caddien Brandon Davis spelade in ett försvarstal efteråt och filmen hade under fredagsmorgonen 91 555 visningar på Youtube.


Text: CM Hellsten • 2018-01-26
TournyttKorn Ferry TourTournytt
Scroll to Top